Skip to content

JAZZ at BRAN CASTLE – 3 zile memorabile cu concerte de jazz, 20 de artisti din 5 tari si locuri spectaculoase

JAZZ at BRAN CASTLE, editia VII, va avea loc intre 23 si 25 august 2019 in curtea interioara a CASTELULUI BRAN si la BISERICA EVANGHELICA RASNOV.

Jazzul si frumusetea Castelului Bran se completeaza perfect in cea de-a VII-a editie JAZZ at BRAN CASTLE. Cei 20 de artisti din 5 tari diferite vor veni in fata iubitorilor de jazz intre 23 si 25 august, pe scenele din locatiile deja binecunoscute, si anume curtea interioara a Castelului Bran si Biserica Evanghelica Rasnov. 

Ritmuri inedite si diverse, proiecte noi, albume recent lansate, colaborari in premiera – doar cateva dintre surprizele pregatite de catre artistii invitati

Cele 3 zile de festival imbina instrumente si ritmuri care creioneaza perfect melancolia mediteraneana, ambianta baroca si vibe-ul muzici jazz cu accente clasice. 

Concertele deja anuntate se vor desfasura incepand de vineri pana duminica, in cele doua locatii: Biserica Evenghelica Rasnov (de la orele 12:00) si Castelul Bran (incepand cu orele 19:00). 

Astfel, festivalul va fi deschis vineri, 23 august, orele 19:00, la Castelul Bran, de catre bandoneonistul italian Daniele Di Bonaventurasi pianistiul Giovanni Guidi. Proiectul lor, “Closer”, va va cuceri prin ritmurile care imbina armonios tango-ul, blues-ul si melancolia regasita in spatiul mediteraneean. A doua trupa din program este Tord Gustavsen Trio, cei care isi vor prezenta in concert cel mai recent album, The Other Side. 

Sambata, cea de-a doua zi de festival, aduce alte surprize:  de la orele 12:00, la Biserica Evanghelica Rasnov, un concert Gavino Murgia Duo– “A Love Supreme”, de fapt un tribut dedicat muzicianului John Coltrane. Seara, de la orele 19:00, descoperiti din nou Castelul Bran in ritmuri jazz prin concertul “Perfectly Unhappy”, prezentat de Espen Eriksen Trio si celebrul saxofonist Andy Shepperd, respectiv “Dream Weavers”, un spectacol pregatit de Gavino Murgia, Nguyen Le si Mino Cinelu.  

Ultima zi de festival, duminica, 25 august 2019, va incepe la orele 12:00, la Biserica Evanghelica Rasnov, cu un concert Bruno Helstoffer– “Calling the Muse”. De la orele 19:00, in schimb, gazda festivalului va fi curtea interioara a Castelului Bran, acolo unde vor sustine concerte Vincent Courtois, Daniel Erdmann, Robin Fincker si Benjamin Moussay, reuniti toti 4 in proiectul West, pentru ca la final “scena” sa fie “acaparata” de ritmurile de trompeta, pian si violoncel, in spectacolul “Relaxin’ in Ireland”, un show pregatit de Julian Wasserfuhr, Roman Wasserfuhr si Jorg Brinkmann. 

Mai multe despre eveniment, puteti gasi pe site-ul lor oficial.

Curtea interioara a Castelului Bran pastreaza frumusetea reprezentatiilor in aer liber, ofera prestanta unui ateneu si se apropie de acustica unui studio de inregistrari profesionist.

Bran at Jazz Castle s-a nascut din iubirea pentru muzica jazz. Cativa pasionati de acest stil de muzica urmareau cu interes ce se intampla pe scena artistica de calitate din Romania, si nu numai. Acestia sustineau si contribuiau la succesul Garana Jazz Festival, primul eveniment de acest gen din sud-vestul Europei. La un moment dat, au realizat ca era nevoie de un loc ceva mai privat, un loc mai diferit fata de spatiul oferit de Garana. 

Asa s-a ajuns la curtea interioara a Castelului Bran, un loc perfect pentru reprezentatii live, care ofera atat frumusetea unui ateneu, cat si acustia unui studio de inregistrari. Aceasta este, pe scurt, istoria Jazz at Bran Castle, un eveniment dedicat nu doar jazz-ului, ci si muzicii bune, festival care aduce laolalta an de an unii dintre cei mai buni muzicieni de peste tot din lume. 

Citește în continuare