Skip to content

Jessica Chastain o joaca pe Maryanne Trump, sora lui Donald Trump, in „Armageddon Time”. Filmul a avut premiera aseara la Cannes si a primit ovatii timp de 7 minute.

Dupa trofeul Oscar castigat pentru o transformare si o prestatie spectaculoasa in „The Eyes of Tammy Faye”, Jessica Chastain a surprins public prezent la Festivalul de Film de la Cannes 2022 cu o aparitie in „Armageddon Time”. Pe langa faptul ca distribuirea ei in film era o surpriza, criticii care au urmarit filmul au declarat ca actrita este de nerecunoscut in rolul lui Maryanne Trump, sora fostului presedinte american Donald Trump.

Filmul este bazat pe experienta din copilarie a lui James Gray care a scris scenariul si a regizat „Armageddon Time”. 

Actiunea are loc in anii ’80 la Scoala Kew-Forest din New York unde a studiat Doanld Trump.  Protagonistii filmului sunt Banks Repeta in rolul lui Gray (in film il cheama Paul) si Anne Hathaway si Jeremy Strong in rolurile parintilor lui, in timp ce Jaylin Webb joaca rolul celui mai bun prieten al lui Gray. 

Provenind dintr-o familie de evrei, Paul Gray, la varsta de 11 de ani, aflat in clasa a sasea, este mereu neinteles de parintii sai si se simte cel mai apropiat de bunicul lui, jucat de Anthony Hopkins. Actiunea se petrece in timpul campaniei prezidentiale a lui Ronald Reagan titlul fiind inspirat deopotriva de un discurs al lui Reagan in care a mentionat „Armageddon” dar si din titlul melodiei reggae interpretate de Clash.

Rolul lui Chastain este unul minor dar de mare impact, mai ales ca nu se stia de aparitia ei in film. Momentan nu exista fotografii oficiale cu transformarea ei dar jurnalistii de la Variety au declarat ca seamana foarte tare cu fotografia din colajul de mai sus.

Chastain o joaca pe Maryanne Trump care apare la jumatatea filmului ca profesoara la scoala privata a lui Paul si le face morala tinerilor. In realitate, Maryanne Trump a fost angajata ca avocat oficial al Statelor Unite in anii ’70 si a fost numita de presedintele Ronald Reagan in comisia judiciara a districtului New Jersey in 1983. Ulterior, in 1999, a inceput sa lucreze la Circuitul al treilea al Curtii de Apel.

In 2021, regizorul James Gray a declarat pentru publicatia Screen Daily ca rolul lui Maryanne Trump trebuia sa fie jucat initial de Cate Blanchett: „Are numai 3 zile de filmari, faptul ca joaca este o favoare pe care mi-o face mie. Are un discurs foarte lung pe care trebuie sa il livreze, este o scena care fura si capteaza atentia. Am incercat sa recreez discursul din realitate pe cat am putut sa mi-l amintesc de bine.”

Nu se cunoaste de ce Blanchett a renuntat la proiect insa Chastain este prietena foarte apropiata a protagonistei Anne Hathaway, joaca impreuna si in thrillerul „Mothers’ Instinct” care va incepe filmarile pe 25 mai.

La finalul proiectiei de premiera de la Cannes, publicul a ovationat productia timp de 7 minute iar Hathaway si Gray au inceput planga. 

Regizorul a luat microfonul, s-a adresat publicului si a spus ca a terminat montajul abia sambata trecuta, „intr-o panica totala. Sunt extrem de emotionat. E povestea vietii mele si, intr-un fel, voi ati impartasit-o cu mine.”

„Armageddon Time” este al optulea lungmetraj al lui James Gray dupa proiecte precum „The Yards” (2000), „We Own the Night” (2007) sau „Ad Astra” (2019). Spre deosebire de celelalte proiecte lansate pana acum, noul film este cel mai personal si vine in urma unor productii precum „Belfast” a lui Kenneth Brannagh in care regizorii de top din Hollywood incep sa isi spuna propriile povesti, cu iz de nostalgie.

La randul ei, Chastain e cunoscuta publicului din toata lumea gratie rolurilor de femeie puternica, mereu castigatoare, in filme ca “Molly’s Game”, “X-Men”, “Zero Dark Thirty” sau „The Help”, ultimele 2 aducandu-i nominalizari la Oscar, dar americanii au putut-o vedea si in teatru, pe Broadway, in “Othello” si “Hotul de orhidee”. 

Cel mai mare succes de pana acum ramane „The Eyes of Tammy Faye” lansat anul trecut in care joaca rolul tele-evanghelistei Tammy Faye, o personalitate care a jucat un rol important in activismul impotriva discriminarii comunitatii LGBT si a oamenilor diagnosticati cu HIV/SIDA. Prestatia i-a adus lui Chastain 8 premii pentru actorie, inclusiv un Oscar si un Screen Actors Guild Awards.

Citește în continuare