Skip to content

La 80 de ani de la nasterea lui John Lennon, o colectie speciala curatoriata de Yoko Ono este disponibila publicului intr-un album aniversar

 

36 de piese alese de Yoko Ono, vaduva lui John Lennon si de fiul acestora, Sean Lennon, vor fi pe albumul „Gimme Some Truth: The Ultimate Mixes”, un cadou aniversar pentru fanii artistului. Editia deluxe a celebrarii aniversarii lui John Lennon va cuprinde doua CD-uri, o carte de 124 de pagini si varianta Blu-Ray, dar si un poster monocrom cu artistul si doua carti postale. De asemenea, pe una dintre cartile postale este scrisoarea trimisa de John Lennon catre Regina Marii Britanii in 1969, scrisoarea-protest impotriva implicarii Regatului Unit in conflictul nigerian si a alierii cu SUA in razboiul din Vietnam. De-a lungul vietii, John Lennon a fost unul dintre cei mai vocali activisti.

Piesele pentru acest album au fost remixate complet, fiind prezentate intr-o forma inedita, de la primul single solo al lui Lennon, „Give Peace a Chance” (1968), pana la ultimul, „Just Like (Starting Over)” (1980),  dar avand si piesele „Imagine”, „Instant Karma! (We All Shine On)” si „Working Class Hero”. Pachetul aniversar este disponibil cu precomanda, albumul complet fiind disponibil dupa 9 octombrie.

Pentru acest album, artistul Jonathan Barnbrook a lucrat designul produsului. Jonathan Barnbrook a castigat un premiu Grammy pentru designul albumului „Black Star” a lui David Bowie.

John Lennon s-a nascut pe 9 octombrie 1940 si a fost liderul formatiei The Beatles, trupa infiintata in Liverpool in 1960, alaturi de Paul McCartney, George Harrison si Ringo Starr. In acest moment, The Beatles este considerata cea mai influenta trupa din zona muzicii rock. Artistii au scos pana la destramarea trupei nu mai putin de 27 de albume de studio, 52 de compilatii si 4 albume live, care au fost vandute peste 180 de milioane de copii in intreaga lume. Desi trupa s-a destramat in 1970, a fost recompensata cu 10 premii Grammy, dar si cu un Oscar.

Dupa despartirea de The Beatles in 1968, John Lennon a lansat 11 albume solo. Artistul a murit dupa ce a fost impuscat pe 8 decembrie 1980, in fata cladirii Dakota din New York, dupa lansarea albumului „Double Fantasy”.

Citește în continuare