Skip to content

Julia Roberts lanseaza prima colectie de Haute Joaillerie cu Chopard. Sunt bijuterii realizate din smaraldul Insofu de 6.225 de carate, de o calitate exceptionala. 

In ultimii ani, majoritatea brandurilor de lux au inceput sa-si lanseze propriile colectii de “Haute Joaillerie”, echivalentul Haute Couture in industria accesoriilor pretioase. Sunt piese care reprezinta epitoma maiestriei artizanilor si designerilor de bijuterii, exemplare unice, recunoscute pentru calitatea exceptionala si utilizarea pietrelor pretioase rare.

Julia Roberts este prima celebritate din Hollywood care isi lanseaza propria colectie de Haute Joaillerie cu Chopard. Actrita lucreaza cu Chopard cu brandul elvetian din 2021, anul trecut devenind ambasador global al colectiilor de bijuterii si ceasuri.

Colectia a fost realizata alaturi de Caroline Scheufele, co-presedinte si director artistic al Chopard.

Julia Roberts si Caroline Scheufele

Colectia capsula este formata din trei piese si foloseste parti din smaraldul Insofu, una dintre cele mai cunoscute pietre pretioase din lume.

Piesele create de Roberts si Scheufele include si bijuterii cu turcoaz si rubelite, fiecare piesa pune in valoare frumusetea naturala a pietrei pretioase intr-un mod creativ, prin asocierile unor culori complementare.

„Colaborarea cu Julia la aceasta colectie capsula a fost o calatorie incredibila. Din momentul in care am descoperit smaraldul Insofu, am stiut ca este o piatra pretioasa care poate inspira maretia. Aceasta parura este o marturie a acestei inspiratii, o fuziune a pasiunii noastre comune pentru frumusete, eleganta si lux responsabil.”, a declarat Scheufele la un eveniment de lansare al colectiei care a avut loc zilele trecute la Los Angeles.

Chopard Insofu este un smarald de 6.225 de carate descoperit in mina Kagem din Zambia.

Numele sau, „Insofu”, inseamna elefant in limba regiunii in care a fost descoperit. Chopard a cumparat piatra in forma sa bruta, vazand potentialul dat de nuantele sale unice de verde schimbator si de puritatea inegalabila a texturii sale.

In calitate de ambasador la nivel global al Chopard, Roberts a purtat adesea modele create de Scheufele si atelierele sale de Haute Joaillerie. Pentru aparitiile pe covorul rosu, actrita a avut ocazia de a dezvolta impreuna cu atelierul Chopard bijuterii unicat, create speciale pentru tinutele ei in stil minimalist.

Brandul a avut in trecut mai multe colaborari in materie de bijuterii, realizand piese in colaborare cu Julianne Moore, Marion Cotillard, Mariah Carey si Rihanna.

„Caroline mi-a atras imediat atentia cand mi-a spus povestea exceptionalului smarald Insofu. A fost o provocare atat de incitanta atunci cand mi-a propus mai tarziu sa lucram la un design personalizat si, impreuna, ne-am distrat foarte mult aducand acest set in realitate, creand bijuterii frumoase, sustenabile si care imbina farmecul atemporal al smaraldului cu culori uimitoare si o piatra pe care o pretuiesc, turcoazul”, a declarat Roberts despre acest parteneriat.

Setul de trei piese Chopard x Julia Roberts foloseste o executie avangardista si mzieaza pe elemente de baza: un inel, un colier si o pereche de cercei cu smaralde din Insofu. Pot fi purtate atat separate dar si ca un set complet.

Parura imbina o gama de nuante contrastante vii – verdele cristalin al smaraldelor, turcoazul albastru “cer mat” si rubelitele “visinii”. Inelul a fost gandit ca un evantai care se desfasoare pe degetele adiacente, formand o floare tridimensionala din pietre pretioase in forma de lacrima.

Cerceii au fost creati in stil candelabru, inspirati de “ciucurii” de forma similara care decoreaza colierul format dintr-un rand de pietre pretioase colorate in aceleasi nuante.

Fiecare piesa din set este montata in aur roz, extras in mod sustenabil si certificat Fairmined, un aspect care a fost important pentru asocierea Juliei Roberts cu celebrul brand elvetian. 

„De cativa ani sustin Chopard in cadrul Journey to Sustainable Luxury si sunt foarte mandra ca fiecare piesa din aceasta colectie a fost realizata manual in aur etic certificat Fairmined. Aceasta colaborare mi-a oferit o apreciere mai profunda pentru talentul, maiestria artistica si munca asidua a atator persoane care contribuie la aducerea la viata a unei bijuterii. Acum, ca setul nostru de inalta bijuterie este gata, este uimitor si abia astept sa il port”, a declarat actrita.

Chopard are o relatie de lunga durata cu industria cinematografica, sponsorizand Festivalul de Film de la Cannes si folosind evenimentul pentru a-si prezenta in premiera colectiile de Haute Joaillerie. Anul trecut, Naomi Campbell, Helena Christensen si Eva Herzigova  au defilat pe covorul rosu intr-o serie de rochii couture create special pentru gala Cannes.

Citește în continuare