Skip to content

Cea mai mare companie media din Arabia Saudita finanteaza thriller-ul “Kandahar” cu Gerard Butler. Filmarile vor avea loc si in statul arab

foto profimedia

“Kandahar”, noul film cu Gerard Butler urmareste povestea unui agent CIA sub acoperire, aflat in misiune, a carui identitate a fost expusa in timp ce se afla in Orientul Mijlociu.

MBC, cea mai mare companie media din Orientul Mijlociu, va coproduce si cofinanta pelicula, scrie The Hollywood Reporter.

Deocamdata nu au fost facute publice sumele de bani investite, insa Peter Smith, representant al MBC a declarat ca a fost realizata o investitie substantiala in realizarea filmului.

Prima data, filmul a fost anuntat la evenimentul virtual sustinut la Cannes, in 2020. Gerard Butler va lucra cu regizorul Ric Roman Waugh, cel care a regizat si peliculele “Angel Has Fallen” si “Greenland”. Scenariul “Kandahar” a fost scris de Waugh impreuna cu un fost spion militar, Mitchell LaFortune.

Filmul se va baza pe experienta fostului cadrul militar avuta in Afghanistan, in perioada in care au aparut in presa dezvaluirile lui Edward Snowden. Gerard Butler va fi un agent CIA aflat in misiune, a carui identitate este descoperita.

Aflat pe un teritoriu ostil, personajul lui Butler trebuie sa lupte pentru a scapa din mijlocul desertului, insotit de translatorul sau, pentru a ajunge intr-un punct de unde va fi recuperat de militarii americani. Intre timp, pe urmele sale au fost trimise forte de elita arabe.

Producatori al “Kandahar” sunt Basil Iwanyk and Erica Lee, Alan Siegel, Gerard Butler si Christian Mercuri.

Gerard Butler s-a nascut in Scotia si a devenit extrem de cunoscut dupa ce a interpretat rolul Regelui Leonidas în filmul “300 – Eroii de la Termopile”.

A mai jucat in filmele “Coriolanus”, “Trainspotting”, “Mrs. Brown”, “Tomorrow Never Dies”, “Dracula 2000”.

In 1997, in timp ce filma pentru filmul Mrs. Brown in Scoția, Gerard Butler se afla la un picnic alaturi de mama sa, cand a observat ca un copil care facea baie in raul Tay era in pericol sa se inece. Actorul a sarit in ajutorul copilului si i-a salvat viata. Ulterior, a primit un certificat de curaj.

In anul 2010, a jucat alaturi de Jennifer Aniston in comedia romantica The Bounty Hunter.

Citește în continuare