Skip to content

Keira Knightley a hotarat sa nu mai filmeze scene de sex regizate de barbati.

Intr-un interviu acordat podcastului Chanel Connects, actrita Keira Knightley, in varsta de 35 de ani, a vorbit cu regizoarea Lulu Wang si jurnalista Diane Solway despre cum nu mai este dispusa sa filmeze scene de nud sau sex, in special cu regizori de sex masculin.

Actrita nominalizata la Oscar explica faptul ca nu vrea sa participe la „acele scene de sex oribile” din doua motive: „Este partial din vanitate si, de asemenea, din cauza privirilor masculine cu tenta sexuala”.

Explicatia ei face referire la conceptul de „male gaze” popularizat de criticul Laura Mulvey care denunta in mod deosebit reprezentarile stereotipe din cinematografie si ideea femeii vazuta ca un obiect sexual.

In cadrul discutiei, Knightley a spus ca „Ma simt foarte inconfortabil acum incercand sa portretizez privirea aceea masculina care vede femeia strict din perspectiva placerii.” adaugand ca sunt si momente in care isi spune: „Da, inteleg complet de ce aceasta scena de sex ar fi grozava in film, dar de fapt ai nevoie doar de o femeie foarte atragatoare”.

Knightley se afla intr-un moment al carierei sale in care nu mai este interesata sa apara nud, chiar daca intelege valoarea acestor tipuri de scene.

A mentionat ca regizorii pot gasi pe altcineva, spunand ca „acest corp a nascut deja doi copii si as prefera sa nu ma dezbrac in fata unui grup de barbati”.

De cand are doi copii cu sotul ei, James Righton, Knightley nu se opune total scenelor nud dar doreste sa stabileasca anumite conditii si a adaugat o clauza de nuditate in contractul sau.

„Daca as face un film despre calatoria maternitatii si acceptarea corpului”, a spus ea pentru Chanel Connects, „ar trebui sa fie cu un regizor de sex feminin”.

Keira Knightley este o actrita versatila care a aparut in toate tipurile de filme, de la blockbustere si pana la lungmetraje de epoca, iar de-a lungul carierei sale a fost vazuta dezbracata si in scene de sex in diferite productii.

In 2018, intr-un interviu acordat revistei Variety in timp ce promova drama istorica „Colette”, Knightley a explicat ca: „Nu mai joc prea mult in filmele moderne, deoarece personajele feminine sunt violate aproape tot timpul. Exista intotdeauna ceva neplacut in felul in care sunt portretizate femeile.”

Seria de podcasturi Chanel Connects prezinta conversatii intime despre viitorul culturii cu unele dintre cele mai talentate personalitati din film, arta, arhitectura, dans si muzica.

Conversatiile artistilor invitati in podcastul CHANEL Connects reflecta provocarile unice din 2020 si noile directii culturale din 2021, pe masura ce galeriile, muzeele si cinematografele se pregatesc sa se redeschida intr-o lume transformata radical.

Discutiile cuprind o gama larga de subiecte, de la noile tehnologii cu rol creativ pana la promovarea culturii in contextul schimbarilor sociale, iar printre participantii la se numara: actritele Tilda Swinton si Keira Knightley; artistul Pharrell Williams; cineastele Lulu Wang, Garrett Bradley si Eliza Hittman; artistii Arthur Jafa si Jennifer Packer; designerul Es Devlin; dansatorul Akram Khan si directorul artistic al English National Ballet – Tamara Rojo; directorul editorial Edward Enninful; scriitoarea Amanda Harlech, Nicholas Cullinan, directorul National Portrait Gallery si curatorul Andrew Bolton.

O parte dintre acestea le puteti asculta in articolul de mai jos:

Citește în continuare