Skip to content

KINOdiseea, festivalul International de Film pentru public tanar, in ultimele zile de vacanta in Parcul Plumbuita. Intre 1 si 12 septembrie puteti vedea gratuit Trolii, Dumbo sau Micul Print in aer liber

KINOdiseea – Festivalul International de Film pentru Publicul Tânar are loc in Parcul Plumbuita din Bucuresti, in perioada 1 – 12 septembrie si aduce pe marele ecran din aer liber douasprezece filme pentru copii, realizate de studiourile Disney si Pixar.

Publicul va avea ocazia sa participe la ateliere de actorie, spectacole cu papusi gigante, spectacole de jonglerii, pantomima, roboti led pe picioroange si târguri de mestesuguri, artizanat si design contemporan. Intrarea la toate evenimentele din cadrul editiei non-competititionale in aer liber este gratuita.

Pe 1 septembrie se poate viziona  INSIDE OUT/ INTORS PE DOS, o animatie simpatic despre o fetita vesela si lipsita de griji, a carei viata o ia razna atunci când trebuie sa-si ia ramas-bun de la copilaria ei fericita din Minnesota pentru a se muta la San Francisco. Este momentul când emotiile ei preiau initiativa, spre nemultumirea parintilor complet depasiti de situatie ai fetitei. Furia, Dezgustul, Frica, Tristetea si Bucuria se cearta, colaboreaza si se pierd in discutii in contradictoriu in incercarea de-a o face pe Riley sa mearga mai departe si sa-si gaseasca noi prieteni.

Pe 2 septembrie SING/ HAI SA CÂNTAM un film de animatie care il are in centru pe Buster Moon, un koala stilat, aflat la cârma unui teatru ale carui zile glorioase au cam trecut. Optimist incorigibil – dar si un mic afurisit – isi iubeste teatrul mai mult decât orice pe lume si este pregatit sa faca tot ce ii sta in puteri ca sa il readuca la succesul de odinioara.

Pe 3 septembrie in Parcul Plumbuita ruleaza  ZOOTROPOLIS –  cu aventurile unei vulpe guralive care trebuie sa fuga atunci când i se insceneaza o crima. Politistul cel mai bun din Zootopia, un iepure neprihanit, se afla pe urma vulpii, dar când amândoi devin tintele unei conspiratii, sunt obligati sa lucreze impreuna si descopera ca si dusmanii naturali pot deveni cei mai buni prieteni.

Pe 4 septembrie avem MOANA o poveste despre  o navigatoare innascuta care porneste in cautarea unei insule legendare din Oceania. Calatoria i-l va scoate in cale pe semizeul Maui, care o va ajuta sa traverseze oceanul dezlantuit, intr-o extraordinara aventura plina de experiente neobisnuite. Miza este si ea iesita din comun: ceea ce gaseste pe insula ar putea-o ajuta pe Moana sa-si salveze familia.

            Duminica 5 septembrie ruleaza  COCO – care-l are in prim plan pe tânarul Miguel care viseaza sa devina un adevarat cântaret, la fel ca idolul sau Ernesto de la Cruz. Incercând cu disperare sa-si dovedeasca talentul, Miguel se trezeste prins in uluitorul si coloratul Tinut al Mortilor. Acolo, il intâlneste pe fermecatorul pezevenchi Hector. Impreuna, cei doi noi prieteni pornesc intr-o calatorie extraordinara pentru a dezlega misterul ascuns de generatii in familia lui Miguel.

            Pe 6 septmbrie de la ora 20.00 ruleaza  TOY STORY 4/ POVESTEA JUCARIILOR 4. Woody si gasca vesela sunt, de data aceasta, jucariile lui Bonnie, o fetita care se pregateste sa mearga la gradinita si se lupta cu temerile specifice acestei tranzitii. Iar când o noua jucarie, pe nume Forky, se alatura gastii lui Woody, o calatorie alaturi de prieteni dezvaluie cât de mare si necunoscuta poate fi lumea pentru o jucarie.

            Pe 7 septembrie ruleaza un film pa care orice copil ar fi frumos sa-l vada. MICUL PRINT. Mark Osborne vine cu prima adaptare animata a legendarei capodopere a lui Antoine de Saint-Exupéry, Micul print. Eroina povestirii este Fetita pe care mama sa o invata cum sa se poarte in lumea adultilor. In acest proces intervine un vecin cumsecade, dar cam excentric, Aviatorul. Acesta ii prezinta micutei sale prietene o lume extraordinara, in care totul este posibil. Este lumea pe care i-a prezentat-o, la rândul sau, Micul print.

            Pe 8 septembrie avem DUMBO in regia Tim Burton. Filmul urmareste aventurile extraordinare ale lui Dumbo, un elefant neobisnuit. Holt Farrier, un veteran de razboi si fost star al circului, isi gaseste viata intoarsa cu susul in jos atunci când se intoarce din razboi. Proprietarul circului, Max Medici, il invita pe Holt si pe copiii sai, Milly si Joe, sa aiba grija de un elefant nou-nascut ale carui urechi supradimensionate il fac obiectul ridiculizarii intr-un circ deja zbuciumat. Dar când ei descopera ca Dumbo poate zbura, circul are parte de o revenire incredibila.

Pe 9 septembrie ruleaz ain parc TROLII. Filmul transporta publicul catre o lume colorata si minunata populata de Troli extraordinar de optimisti, care danseaza si cânta continuu si de Bergenii de un pesimism comic, care sunt fericiti numai când au Troli in stomac. Dupa ce familia Bergen invadeaza satul Trolilor, Poppy, cel mai vesel Trol, si prea-prevazatorul si tâfnosul Branch, pleaca intr-o calatorie, incercând sa-si salveze prietenii.

Pe 10 septembrie ruleaza MARY POPPINS REVINE, film live action, adica cu actori. Michael si Jane au crescut si sunt adulti. Michael, cei trei copii ai sai si menajera lor, Ellen (Julie Walters), locuiesc pe strada Cherry Tree Lane. Dupa ce Michael sufera o grea pierdere personala, enigmatica dadaca Mary Poppins (Emily Blunt) reintra in viata familiei Banks si, impreuna cu vesnic optimistul aprinzator de felinare stradale Jack (Manuel Miranda), isi foloseste abilitatile magice unice pentru a ajuta familia Banks sa redescopere bucuria si uimirea care lipseau din viata lor.
Pentru asta, Mary Poppins le face cunostinta copiilor cu câteva personaje caraghioase si amuzante, inclusiv cu excentrica ei verisoara Topsy (Meryl Streep).

Pe 11 septembrie ruleaza SONG OF THE SEA/ CÂNTECUL MARII.

Tomm Moore, regizorul nominalizat si in 2009 la Premiile Oscar pentru animatia The Secret of Kells, revine cu o poveste inspirata de creaturile mitice din folclorul irlandez numite selkies – oamenii care devin foci atunci când intra in mare.

Pe 12 septembrie ruleaza  MUNE, GARDIANUL LUNII.

Intr-un univers in care ziua si noaptea se afla sub atenta grija a unor gardieni legendari, Mune, un mic spiridus al noptii, este ales sa devina Gardianul Lunii, spre surprinderea tuturor. In ciuda unei staturi deloc impunatoare si a lipsei sale de experienta in coordonarea unei echipe, simpaticul personaj trebuie sa ghideze Luna in noapte si sa vegheze asupra Lumii Viselor. Insa când novicele si inocentul Mune pierde Luna din greseala, echilibrul planetei este in pericol, iar Soarele cade in mâinile lui Necross, lordul lumii subterane. Intreaga planeta se scufunda in intuneric.

Accesul la toate activitatile din cadrul editiei in aer liber este gratuit, insa organizatorii  incurajam participantii sa „achite” accesul prin minimum 10 capace de plastic, pe care le vom dona catre Asociatia Capace cu suflet; Asociatia colecteaza capace inca din 2013 si le revalorizeaza pentru a ajuta mici cauze umanitare, protejând in acelasi timp natura.

Citește în continuare