Skip to content

Incepe Kinodiseea, festivalul de film dedicat publicului tanar. In deschidere: Strajerii Deltei”, in regia lui Liviu Marghidan, in prezenta regizorului si a actorilor.

Cea de-a XIII-a editie a Festivalului international de film pentru publicul tanar va avea loc la Bucuresti, intre 24 si 28 septembrie, la Cinema Gloria, Cinema Eforie, Parcul National, si Libraria Carturesti Verona.

Deschiderea de gala a festivalului va avea loc pe 24 septembrie, de la ora 19:00, la Cinema Gloria, cu filmul romanesc „Strajerii Deltei”, in regia lui Liviu Marghidan, in prezenta regizorului si a actorilor.

Filmul „ Strajerii Deltei” spune povestea mai multor copii care isi petrec vacanta de vara intr-o tabara din Delta Dunarii, unde invata cum sa supravietuiasca in salbăticie. Intr-o zi, in timp ce curata apele Deltei de sticle de plastic, dau peste doi braconieri care pescuiesc ilegal folosind un dispozitiv electric.

De asemenea, anul acesta, competitia de lungmetraje pentru copii intre 3 si 14 ani, familie si profesori aduce pe marile ecrane de la Cinema Gloria si Cinema Eforie, 10 filme premiate international.

Festivalul are programat si un omagiu pentru regizorul japonez cofondator al Studiourilor Ghibli, Hayao Miyazaki, autor al unora dintre cele mai importante animatii ale tuturor timpurilor.

Cu o cariera de peste cincizeci de ani, Miyazaki este comparat cu Walt Disney, Steven Spielberg si Orson Welles. Regizorul a castigat in 2002Premiul Oscar pentru cel mai bun film de animatie pentru „Calatoria lui Chihiro”, iar in 2014 a primit Premiul Oscar pentru intreaga cariera.

Proiectiile vor avea loc in aer liber, in Parcul National, unde se vor putea viziona lungmetrajele de animatie „Spirited Way”/ „Calatoria lui Chihiro”, „My Neighbor Totoro”/ „Vecinul meu, Totoro”, si „Ponyo”.

Intrarea la toate evenimentele este libera. Mai multe detalii despre filmele din competitie si programul festivalului sunt disponibile pe site-ul http://www.kinodiseea.ro/.

Citește în continuare