Skip to content

Kit Harington (Jon Snow) revine pe scena londoneza intr-un spectacol cu 12 nominalizari la premiile Tony. Intre timp, producatorii Game of Thrones au anuntat lansarea unui nou serial inspirat de hitul HBO.

Kit Harington, starul hitului de televiziune Game of Thrones, revine pe scena West End-ului londonez in vara acestui an. Va juca in noua punere in scena a unuia dintre cele mai aclamate si controversate spectacole jucate pe Broadway in ultimul deceniu: “Slave Play”.

Scris de Jeremy O. Harris, “Slave Play” este un spectacol despre rasism, plasat in America secolului XXI pe plantatia MacGregor din zona sudica a Statelor Unit. Firul dramatic urmareste trei cupluri interrasiale care urmeaza o „terapie de performanta sexuala antebelica” pentru a-si revigora relatiile.

Contextul social este atat de tensionat in Regatul Unit incat Jeremy O. Harris a iesit sa apere distributia lui Kit Harington inainte ca publicul sau presa sa-l critice.

Intr-un interviu acordat The Guardian, O. Harris asigura publicul ca prezenta lui Harington nu va distrage atentia de la mesajul profund al spectacolului, rasismul fiind unul dintre cele mai sensibile subiecte in Occident. Dramaturgul insista ca reprezentantiile nu trebuie sa fie transformate intr-o “experienta Jon Snow”, o referire la personajul pe care Kit l-a jucat in Game of Thrones.

Potrivit lui Jeremy O. Harris, Harington ar fi declarat ca nu isi doreste ca “Slave Play” sa fie despre Jon Snow sau despre “vedeta Kit Harington” pentru ca “este o piesa cu o distributie mare si nici macar nu sunt personajul principal.”

Declaratia lui se refera la un fenomen remarcat in ultimii ani pe West End, tot mai multe spectacole au in distributie staruri de televiziune care garanteaza vanzari de bilete foarte bune. Insa vanatorii de vedete nu sunt neaparat interesati in spectacolele de teatru ci mai degraba isi doresc sa fie aproape de celebritatea preferata. Astfel, multi dintre spectatorii obisnuiti sunt deranjati de incercarile novicilor in teatru de a surprinde pe ascuns fotografii cu telefonul, in loc sa se bucure de reprezentatie.

Despre acest fenomen, Harris a conchis ca „Sunt o multime de oameni care fac teatru acum si care cred ca teatrul comercial poate fi facut doar daca ai pe cineva care joaca in cel mai mare show TV sau in cel mai mare film din toate timpurile, cu numele de marca ca motiv pentru care sa cumperi biletul. Eu nu cred in asta. Este ceva care indeparteaza teatrul de calitate, deoarece oamenii il trateaza ca pe o atractie Disney World, unde piesa este pe fundal pentru a se amuza vazand celebritatea preferata in fata lor.”

Kit Harington are deja un fundal bogat in ceea ce priveste spectacolele de pe scena londoneza. A jucat, printre altele, in War Horse, Doctor Faustus, True West si Henry V.

Pe langa Harington, din distributia Slave Play vor mai face parte Fisayo Akinade, Aaron Heffernan si Olivia Washington. Alaturi de ei vor juca James Cusati-Moyer, Chalia La Tour, Annie McNamara si Irene Sofia Lucio, care isi vor relua rolurile de pe Broadway.

Productia, in regia lui Robert O’Hara, incepe reprezentatiile pe 29 iunie la Teatrul Noël Coward din West End, pana pe 21 septembrie. Biletele pot fi rezervate aici.

Spectacolul “Slave Play” a fost pus in scena in 2019 la Teatrul John Golden de pe Broadway, dupa ce a avut premiera cu un an inainte la New York Theatre Workshop, Off Broadway. A primit 12 nominalizari la cea de-a 74-a editie a Premiilor Tony, doborand recordul stabilit anterior de „Angels in America” si devenind cel mai nominalizat spectacol non-muzical din toate timpurile.

Intre timp, HBO a anuntat un nou serial inspirat de hitul Game of Thrones care va fi lansat anul viitor.

La finalul saptamanii trecute, David Zaslav directorul executiv al Warner Bros. Discovery (care detine HBO) a anuntat ca in curand va intra in lucru al doilea serial de tip spinoff inspirat de succesul Game of Thrones.

Momentan, proiectul se numeste “A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight”, titlul final va fi probabil diferit pentru a nu include de doua ori cuvantul “cavaler” (Knight). 

“The Hedge Knight” se bazeaza pe seria de trei romane scrisa de Martin cu titlul “Dunk and Egg”. Relateaza povestea lui Dunk (viitorul Lord Comandant al Garzii Regale, Ser Duncan cel inalt) si a scutierului sau, Egg (viitorul rege Aegon V Targaryen), care traiesc diverse aventuri prin Westeros, cu aproximativ 100 de ani inainte de evenimentele din Game of Thrones. La fel ca in “House of the Dragon”, actiunea va avea loc intr-o epoca in care dinastia Targaryen inca detine Tronul de Fier iar dragonii sunt in viata.

George R.R. Martin, autorul care a creat universul Game of Thrones, lucreaza in prezent la scenariul noului serial pe care il va superviza din postura de producator executiv. Premiera va avea loc la sfarsitul anului 2025.

Avand in vedere ca anul acesta va fi lansat al doilea sezon din “House of the Dragon”, primul serial inspirat din Game of Thrones, noua productie indica faptul ca HBO ar putea lansa anual cate doua serii alternative din aceeasi franciza.

David Zaslav a afirmat ca urmatoarele 12 luni ar putea fi cele mai interesante din istoria HBO. Pe rand, vor fi lansate noi sezoane Hacks si House of the Dragon, urmate de The Penguin de la DC si de noua serie Dune. Anul 2025 va incepe cu noul sezon din The White Lotus, urmat de The Last of Us si Euphoria, cele mai mari hituri HBO din ultimii ani.

Ian McKellen, Imelda Staunton, Matt Smith, Ralph Fiennes sunt doar cateva din numele importante pe care le puteti vedea pe scena londoneza in lunile care urmeaza. Mai jos gasiti o selectie de spectacole recomandate de Urban.ro.

Citește în continuare