Skip to content

La JO 2024 Inteligenta Artificiala va bloca orice mesaj abuziv din Social Media. Pentru cele 16 zile de competitie se estimeaza ca vor fi peste o jumatate de milliard de postari

Comitetul International Olimpic va utiliza inteligenta artificiala pentru a bloca orice abuz pe retelele de socializare la adresa celor 15.000 de sportivi si oficiali la Jocurile Olimpice de la Paris de luna viitoare, a anuntat presedintele forului, Thomas Bach.

Jocurile Olimpice sunt organizate pe fondul unor evenimente care au dus deja la cazuri de abuzuri pe retelele de socializare,  razboaiele in curs de desfasurare in Ucraina, in urma invaziei Rusiei din 2022, si intre Hamas si Israel in Gaza.

Jocurile Olimpice vor incepe la 26 iulie, cu peste 10.500 de sportivi care vor concura in 32 de sporturi, si se asteapta sa genereze peste jumatate de miliard de participari pe retelele de socializare in cele 16 zile ale evenimentului, potrivit CIO.

„CIO va folosi inteligenta artificiala la Paris in diferite domenii”, a declarat Bach intr-o conferinta de presa. „CIO va asigura un instrument proactiv AI pentru a proteja sportivii impotriva abuzurilor cibernetice. Acest instrument de inteligenta artificiala ofera o monitorizare extinsa pentru 15.000 de sportivi si oficiali. Acesta sterge automat postarile abuzive pentru a-i proteja pe sportivi.”

Sportivii rusi si belarusi nu vor concura sub drapel propriu, ci li s-a permis sa participe doar in calitate de sportivi neutri, ceea ce a starnit furia Moscovei.

Masurile vor acoperi toate tipurile de abuzuri, nu doar atacurile politice. CIO nu a oferit detalii despre ce fel de acces la conturile lor se asteapta ca sportivii sa ii ofere.

Bach a mai spus ca evolutiile politice din Franta si viitoarele alegeri parlamentare anticipate cu doar cateva saptamani inainte de Jocurile Olimpice nu vor afecta nici pregatirile si nici Jocurile in sine.

„Nu suntem ingrijorati”, a spus Bach. „Fie ca este vorba de guvern sau de opozitie, cu totii isi exprima nu doar dorinta, ci si determinarea ca Franta sa se prezinte in cea mai buna forma cu ocazia Jocurilor Olimpice.”

Romania are pana in acest moment 90 de sportivi calificati la Jocurile Olimpice 2024.

Orange ofera prin concurs 5 premii a cate 2 bilete la marele eveniment sportiv de la Paris. Aflati detalii aici

Citește în continuare