Skip to content

La multi ani Denzel Washington!

Denzel Washington implineste astazi 56 de ani! Ii uram la multi ani si sa isi dubleze numarul de filme in care apare (pana acum sunt vreo 40).

E specializat in roluri din filme de actiune si thrillere. Nu se numara printre actorii mei preferati, dar nu pot spune ca nu este un actor bun.

Am facut un top al filmelor care i-au adus cele mai multe premii de „cel mai bun actor”. Veti vedea ca cele care i-au adus premiile de interpretare nu sunt neaparat si cele mai celebre filme ale sale.

Training day

Rolul detectivul Alonzo Harris care il initiaza pe tanarul recrut (Ethan Hawke) in tainele meseriei de politist, i-a adus 8 premii, dintre care un premiu Oscar, plus 5 nominalizari.

Malcom X

I-a adus de 7 ori premiul de cel mai bun actor, plus o nominalizare la Oscar si una la Globurile de aur. Aici joaca, sub indrumarea lui Spike Lee, rolul curajosului ministru africano-american, mare militant pentru drepturile omului care a creat o adevarata legenda.

Glory

Filmul din 1989 i-a adus 4 premii de interpretare. O drama de razboi despre prima companie de voluntari de culoare din America. Rasism si discrimare in timpul razboiului. Denzel interpreteaza rolul lui Trip, un fost sclav evadat care se inroleaza in armata.

The Hurricane

Rolul boxerului Rubin “Hurricane” Carter, care a fost intemnitat pe nedrept sub acuzatia de crima, i-a adus 4 premii si 4 nominalizari.

Remember the Titans

Coach Herman Boone – 3 premii de interpretare si o nominalizare.
Alt film despre rasism si discrimari, de data asta din perspectiva unui antrenor african de fotbal american.

Un caz special este filmul Antwone Fisher pe care l-a si regizat si care i-a adus 4 premii si 3 nominalizari, care insa sunt impartite pe regie/actorie

American gangster – Frank Lucas- cu toate ca este unul dintre cele mai celebre filme ale sale, nu i-a adus niciun premiu, dar a fost nominalizat de 5 ori.

Anul acesta il mai puteti vedea inca la noi pe ecrane in ultimul sau film, The unstoppable.

Pe voi cu ce filme v-a cucerit?

Citește în continuare