Skip to content

La Multi Ani, Tom Hanks!

Tom Hanks implineste astazi 54 de ani!

Este considerat unul dintre cei mai mari actori ai timpurilor noastre, nu degeaba a castigat 2 premii Oscar pentru interpretare si zeci de alte trofee. E de ajuns sa-i vezi numele pe generic si deja te-a convins sa vezi filmul. Este actor, producator, regizor si scenarist.

Si-a facut debutul in 1980 intr-un film horror, He Knows You\’re Alone. – singurul horror in care a jucat. La inceput a aparut numai in comedii dar cu timpul si-a largit paleta rolurilor si a dat dovada de mult talent, in special ca actor de drama. Chiar daca nu a jucat doar in filme de top, a reusit cu fiecare rol sa creeze un personaj memorabil.

In ultima vreme insa nu s-a mai prea facut remarcat decat in ecranizarile romanelor lui Dan Brown. Dupa Codul lui DaVinci (2006) si Ingeri si demoni (2009) ne pregateste de o noua ecranizare Dan Brown – The Lost Symbol care va aparea in 2012.

Perioada sa de glorie insa cred ca a fost intre 1993-2005, cand a jucat in capodopere care stau la loc de cinste in top 100 filme din lume.

Acesta este un top (personal) al filmelor in care a jucat Tom Hanks:

Forrest Gump (1994) este unul dintre cele mai celebre filme din istoria cinematografiei, in regia lui Robert Zemeckis, iar rolul i-a adus un premiu Oscar pentru interpretare.

The ladykillers (2004) o comedie neagra marca Fratii Coen, in care interpreteaza rolul unui sarlatan care intra in casa unei batrane sub o indentitate falsa pentru a pune la cale o mare lovitura.

Philadelphia (1993) o drama despre un bolnav HIV care trebuie sa lupte cu prejudecatile dar si cu legea. Un rol dificil care i-a adus un binemeritat premiu Oscar pentru interpretare.

The green Mile (1999) ecranizare dupa Stephen King care prezinta o relatie neobisnuita intre un gardian din inchisoare si un condamnat cu puteri miraculoase.

Catch me if you can (2002), in regia lui Steven Spielberg, in rolul unui agent FBI care incearca sa prinda un tanar infractor (Leonardo di Caprio) care da de furca tuturor.

Saving private Ryan (1998), drama de razboi in regia lui Steven Spielberg. Cu Matt Damon, Vin Diesel, Paul Giamatti si Giovanni Ribisi.

Cast away (2000) – un alt film in regia lui Robert Zemeckis si un alt rol dificil, in care duce in spate singur 90% din actiune. Un naufragiat care se chinuie 4 ani sa gaseasca o solutie pentru a se intoarce inapoi la civilizatie.

Cred ca ati vazut si voi toate filmele de mai sus. Daca nu, ar trebui. 🙂 La voi cum arata top 3?

Daca va era dor de Tom Hanks, il puteti “auzi” in ultima serie din Toy Story 3, care ruleaza la noi pe ecrane.

Sursa foto.

Citește în continuare