Skip to content

Led Zeppelin va transmite concertul „Celebration Day” gratuit pe YouTube.

Led Zeppelin a anuntat printr-o postare pe Instagram parteneriatul cu YouTube pentru transmisia concertului „Celebration Day”, care va avea premiera sambata, pe 30 mai 2020, de la 22:00. 

Trupa s-a reunit pe 10 decembrie 2007 pentru a sustine concertul „Celebration Day” pe Arena O2 din Londra, in onoarea lui Ahmet Ertegun, fondatorul Atlantic Records.

In cadrul spectacolului de peste doua ore, John Paul Jones, Jimmy Page si Robert Plant au cantat impreuna cu Jason Bonham, fiul regretatului tobosar al trupei, John Bonham, 16 melodii celebre printre care „Stairway to Heaven”, „Whole Lotta Love”, „Kashmir”, „Black Dog”, „Dazed and Confused” si „Rock and Roll”.

Melodiile „For Your Life” si „Ramble On” au fost interpretate in premiera in timpul evenimentului. 

A fost primul concert Led Zeppelin in 27 de ani si peste 20 de milioane de fani au solicitat bilete online la show printr-o loterie la nivel mondial, insa doar 18.000 din ei au fost alesi.

De asemenea, a fost si primul concert pe care membrii fondatori l-au sustinut impreuna, dupa moartea tobosarului John Bonham din septembrie 1980. 

Materialul discografic cu piese live din timpul concertului a fost lansat initial in 2012, odata cu filmul-concert „Celebration Day”, si doi ani mai tarziu a castigat premiul Grammy pentru cel mai bun album rock, iar piesa „Kashmir” a fost nominalizata pentru cea mai buna interpretare rock.

Led Zeppelin s-a format la Londra in 1968 si a devenit unul dintre cele mai influente, inovatoare si de succes grupuri de rock din istorie, cu sute de milioane de albume vandute. 

Sunt unii dintre cei mai bine vanduti artisti muzicali din istoria inregistrarilor audio. De-a lungul timpului au abordat diferite stiluri muzicale, pornind de la rock si continuand cu piese memorabile in stiluri precum blues rock, hard rock, rock progresiv, heavy metal si folk rock.

Cei patru muzicieni au introdus constant in compozitiile lor elemente de blues, rockabilly, reggae, soul, funk si chiar muzica celtica, indiana si araba.

Grupul a vandut peste 300 de milioane de albume in intreaga lume, dintre care 110 milioane de albume doar in Statele Unite ale Americii.

„Led Zeppelin”, „Led Zeppelin II” si „Led Zeppelin III” au fost primele albume de studio lansate in anii 1969 si 1970.

Melodia „Stairway To Heaven” a fost lansata in 1971 si face parte de pe cel de-al patrulea album, „Led Zeppelin IV”. „Stairway To Heaven” este co-scrisa de Jimmy Page si Robert Plant, iar in 2010, Rolling Stone a clasat cantecul pe locul 31 in topul celor mai bune 500 de piese din toate timpurile.

In anul 1974, trupa britanica si-a infiintat propria casa de discuri, „Swan Song”, si au lansat materialul discografic de succes „Physical Graffiti” (1975). 

Au fost introdusi in Rock and Roll Hall of Fame in 1995, iar zece ani mai tarziu au primit trofeul Grammy pentru intreaga cariera.

Citește în continuare