Skip to content

Live-blogging Eurovision 2013: semifinala a doua

 

Si in seara asta comentam impreuna a doua si ultima semifinala Eurovision 2013 din Romania direct din Camera Verde de unde eu fac live-blogging, facand parte din bloggerii oficiali alesi de TVR pentru anul acesta.

Au fost inscrise peste 130 de piese anul acesta la Eurovision si numai 32 au trecut mai departe. Semifinalele si finala europeana vor avea loc in Malmo in luna mai.

Aseara a avut loc prima semifinala ce a decis primii sase finalisti – vezi AICI lista artistilor care au trecut mai departe. Spectacolul este transmis la TVR si pe www.eurovision.tvr.ro incepand cu orele 21:00. Nu uitati ca jumatate din decizie apartine publicului care va vota prin telefon asa ca pregatiti-va sa votati dupa ce il veti auzi pe ultimul concurent cantand.

Show-ul va fi deschis de Ovidiu Anton, va continua cu Leticia si Mosquito (unde colegul nostru Edi Enache a scris versurile) si va fi incheiat de trupa Phaser cu o frumoasa piesa in limba franceza. A fost un mare razboi intre artistii de la concursurile de talente anul acesta, in ambele semifinale. Daca aseara i-am ascultat pe Tudor Turcu, Anthony sau Diana Hetea, in seara asta ii avem pe Andrei Leonte si Narcis Ianau care a strans deja o multime sustinatori online.

ASCULTA AICI ultimele 16 melodii ce candideaza pentru postul de reprezentant al Romaniei in Suedia, piesele din a doua semifinala ce va incepe imediat.

E seara decisiva pentru finalisti, vom afla care sunt ultimele sase melodii ce concureaza pentru Suedia. Sa incepem!

20:10 – Am ajuns la Televiziunea română, m-am instalat la măsuța din Camera verde și sunt pregătit pentru a vă relata în timp real de la cea de-a doua semifinală a Selecției Naționale Eurovision 2013, direct din platourile TVR. Vom actualiza articolul pe parcursul serii cu zeci de fotografii la cald.

20:25 – Zacuscă și murături (la propriu) în Cămara verde, cum îi mai spun prezentatorii platoului în care artiștii așteaptă rezultatele.

21:00 – A început a doua semifinală. ABBA ne prezintă membrii juriului.

21:06 – Piticu, și el blogger oficial, se întreabă dacă cei patru prezentatori sunt în pijamale. Cam stridente pentru culcare, nu?

21:09 – Teddy și Oana dau start concursului din Camera verde. Primul în concurs în această seară este Ovidiu Anton, cu Run away. PS: Astăzi este ziua lui de naștere.

21:15 – Una dintre piesele mele favorite de la Eurovision 2013 aparține Leticiei. We are one sună bineee! Se pare că a smuls foarte multe aplauze din rândul publicului ce asistă la concurs în platou.

21:19 – Mosquito cântă “Feel the same”. E o piesă ok. 21:25 – Primii trei artiști intră în “Camera verde”. Leticia îi face o supriză lui Ovidiu Anton, oferindu-i un tort prin bloggerul Irina. Mosquito a adus cu el un spray. Frumos gest! 21:29 – Nu stați ca morții în platou. În primul rând sunteți colegi, aplaudați-i pe cei care intră în platou. Dacă aveți mai mult de zece oameni de artist, vă rog să faceți ceva cu cei care sunt în plus. Locurile sunt limitate. – asta se aude acum în “Camera verde”.

21:40 – Au evoluat și Alin Văduva și Renee Santana. Au intrat acum în Camera verde. Renee Santana l-a făcut pe Mihai, compozitorul sâu, praf, iar el a ripostat cu Varză. Ironic, dar de efect.

21:45 – Pe scenă urcă Diana Matei, cu Ma ma he. O chestie care n-are cum să îmi placă. Apoi, 9 Gardens intră cu All for naught. După prezentarea acestora la intrarea în Camera verde, s-a luat pauză. Care dintre piesele de până acum vă plac?

22:06 – The Zuralia Orchestra interpretează Sukar Transylvania. Da-da, fără ei nu putem intra în Schengen.

22:10 – ABCD marchează un Final de razboi… dar războiul acuși începe, la televot.

22:20 – Am postat și câteva poze de pe platoul principal. Se repetă, se așteaptă, se cântă. Suntem aproape de finalul interpretărilor din această seară. 22:25 – A cântat și băcăuanul Narcis Iustin Ianău, pe care îl cunoașteți de la Românii au talent. Îmi mențin întrebarea: Narcis cântă sau face mișto de mine?

22:35 – Veterana Elena Cârstea, foarte drăguță și profesionistă. Narcis Iustin Ianău s-a declarat mai emoționat ca niciodată. Claudiu seamănă foarte mult cu Ștefan Bănică Jr. din profil. Sau mi se pare? Andrei Leonte speră să fie votat. Semifinală continuă.

22:42 – Cristian Prajescu spune că The best thing in life is to love, iar Jul (aka Georgiana Moraru), favorita mea, are o prestație nu prea fericită, spun eu. Instrumentalul îmi place mult de tot.

22:44 – Ultima melodie din seara asta vine de la Phaser și are un text în limba franceză. Pour toi et pour moi se numește și vine la pachet cu o trompetă după refren.

22:50 – Cristian Prăjescu a intrat în Camera verde spunând că își dorește să ajungă în Suedia. Ce credeți că i-a spus Ovidiu Anton? Mergi și rămâi acolo! L-au urmat Jul și Phaser.

22:55 – Se pare că în pauză vom turna un Harlem shake în Camera verde. Fain, nooo? Ce ziceți?

23:03 – Start televot. Aveți jumătate de oră pentru a vă vota favoriții. În primele minute conduc Narcis Iustin Ianău și Andrei Leonte.

23:15 – Iată poze din timpul filmării viralului Harlem Shake – Eurovision România. În curând va fi online.

23:18 – Harlem shake din Camera verde @ Eurovision Romania – via Piticu.

23:40 – Ne pregătim de anunțarea numelor calificate în finală.

23:50 – Am aflat toți finaliștii. În urma semifinalei a II-a, în finala selecției naționale de la Eurovision s-au calificat Narcis Iustin Ianău, Elena Cârstea, Ovidiu Anton, Cristian Prăjescu, Al Mike feet. Renee Santana și Andrei Leonte.

Ce credeți în legătură cu rezultatele din această seară?

 

Citește în continuare