Skip to content

Airbnb a dezvaluit lista locurilor de cazare in care au loc cele mai mai multe cereri in casatorie. 

Luna februarie marcheaza inceputul unei perioade in care se vorbeste deseori despre dragoste, magazinele afiseaza reclame cu inimioare rosii, sunt vandute multe buchete de flori si sunt planificate momente romantice, unele dintre ele culminand cu cereri in casatorie.

Pentru a marca Ziua Indragostitilor, Airbnb a dezvaluit spatiile de cazare in care au avut loc cele mai multe logodne. Potrivit unei statistici publicate de reprezentantii platformei, in ultimii cinci ani s-a triplat cifra celor care inchiriaza un loc special pentru o cerere in casatorie. Mai jos veti gasi cele mai populare destinatii in acest sens, unul dintre aceste spatii a gazduit pana acum 100 de momente fericite pentru cupluri care doresc sa-si petreaca vietile impreuna.

The Machinery Shed din Australia a fost o magazine de masini inainte sa devina o cabana sarmanta.

Construita in urma cu aproximativ 125 de ani, The Machinery Shed se afla in Blackheath, cu vedere la stancile celebre din Muntii Albastri. Este pregatita pentru sejururi romantice si cereri in casatorie desfasurate in special in mijlocul unei livezi de meri.

Spatiile cu jacuzzi si hidromasaj sunt la mare cautare pentru logodne. Unul dintre ele se afla in apropiere de National Park din SUA.

Aceasta casa solara ecologica se afla la aproximativ 400 de metri de Mary’s Lake din Colorado. Gazda spatiului a declarat ca „Dintr-un motiv oarecare – simplitatea spatiului, intimitatea, privelistea rasaritului de soare din pat – oamenii continua sa se logodeasca la mine acasa. Cred ca a fi in munti este startul perfect pentru o relatie, iar eu am incercat, in calitate de gazda, sa creez spatii care sa incurajeze oamenii sa incetineasca si sa se reconecteze. Iar dupa ce au vazut ca sunt fotograf profesionist, unii chiar m-au angajat pentru nunta lor.” Pana acum a gazduit peste 100 de logodne.

Mai aproape de Romania, in Italia, se afla loftul Il Pulcino di Maria.

Aflat la inaltime, acest apartament confortabil de tip loft ofera o priveliste superba asupra unuia dintre cele mai emblematice locuri din Italia: Lacul Como. Este situat in Moltrasio, un sat pitoresc de pe malul vestic al lacului, intregul context pare sa inspire romantism.

Un porumbar din secolul al XVI-lea peste locul preferat din Scotia pentru logodnici.

Construita initial ca un spatiu de crescut porumbeii (pasarile), cladirea istorica detinuta de gazda Sarah a devenit preferata porumbeilor metaforici (iubitilor). Este situata in centrul orasului Edinburgh, intr-o gradina superba, si a inspirat o multime de cupluri sa spuna “Da” pana acum.

La cateva ore distanta de porumbarul scotian, in Anglia, se afla o cabana intitulata “La marginea naturii”.

Cabana Nature’s Edge din Anglia este locul ideal pentru o mini-vacanta de relaxare, deoarece dispune de o cada cu hidromasaj, o sauna si cateva geodomuri. Este amplasat in zona rurala idilica din Worcestershire, langa Malvern si, potrivit gazdei Steve, „a inceput sa aiba o adevarata reputatie pentru cereri in casatorie, asa ca acum furnizez o cabana luminata cu lumanari, impreuna cu semnul nostru de neon „Marry me”, care arata natural, pe care il pozitionam sub copacii nostri, pe care ii umplem cu luminite pentru a crea cel mai romantic loc”.

Traversand din nou Oceanul Atlantic, in Canada, se afla o cabana intitulata “La marginea apei”.

The Water’s Edge este o cabana rustica, ascunsa cu atentie printre copaci, cu vedere la unul dintre cele mai frumoase lacuri din Muskoka si spre Appalachian Trail. Oaspetii pot adormi in sunetul apei care se loveste usor de mal sau pot privi rasaritul de soare din hamacul de pe terasa, langa semineu.

Revenind inapoi in Anglia, indragostitii prefera tot o cabana din mediul rural cu jacuzzi, departe de agitatia urbana.

Pentru cei care isi doresc sa se bucure de liniste si de peisajul rural din Cornwall, refugiul pus spre inchiriere de gazda Jacqueline este perfect pentru o escapada intima. Potrivit gazdei: ”Am fost suficient de norocosi sa gazduim un numar mare de cereri in casatorie si chiar am fost implicati in „pregatirea scenei” si in a-i ajuta pe oaspetii nostri sa se pregateasca pentru marele lor moment.”

Citește în continuare