Skip to content

La Londra, gurmanzii se vor bucura curand de doua restaurante plutitoare. Acestea au fost deja aduse pe Tamisa si acostate in locul unde se vor deschide pentru public

The London Project este unul dintre cele mai spectaculoase proiecte arhitecturale care se construieste in capitala Marii Britanii, iar de curand, trecatorii au putut vedea cum doua restaurante plutitoare care urmeaza sa se deschida au fost aduse pana in Canary Wharf, inima districtului financiar londonez.

Desi nu a fost stabilita inca data inaugurarii proiectului, speculatiile din presa mentionand iarna acestui an, cele doua constructii facute special pentru a sta pe apa vor acomoda un restaurant si un bar.  Proiectul va fi mult mai cuprinzator, informatiile aparute in presa internationala mentionand si un loc cu un accente puternic pe arta si muzica si propria distilerie de gin.

Restaurantul care se va deschide aici face parte din deja cunoscutul lant Hawksmoor, se va intinde pe trei niveluri si va gazdui 150 de persoane, dar si un bar. Noul restaurant va avea si o terasa in aer liber.

Cele doua restaurante vor fi legate intre ele cu o serie de trotuare, ancorate de mal prin diverse docuri. Fiecare pavilion plutitor este realizat din podele din lemn cu surse sustenabile si aluminiu extras din surse hidro, si fiecare are un acoperis verde decorat cu flori salbatice si ierburi, pentru a incuraja vizitele insectelor si albinelor si pentru a imbunatati captarea carbonului. Acestea vor fi alimentate in principal cu energie din reteaua de caldura si energie a Canary Wharf, in incercarea de a reduce impactul asupra mediului.

Intreaga constructie acvatica a fost facute la santierul naval The Royal Docks, cantaresc fiecare 2000 de tone si a durat aproximativ 15 luni constructia fiecaruia dintre ele.

Londra reincepe sa devina un punct central al designului mondial, prin constructii cel putin impresionante. De la inceputul verii, in capitala UK a aparut o piscina suspendata transparenta de 25 de metri, intinsa la o distanta de 10 etaje ale doi zgarie-nori.

Noua piscina este situata in cartierul Nine Elms din sud-vestul Londrei si momentan este deschisa doar pentru rezidentii complexului de apartamente. Cartierul este fost-industrial, care momentan se dezvolta imobiliar, fiind in plan inclusiv doua statii noi de metrou, avand peste 40 de dezvoltatori imobiliari care construiesc case in acest moment pe suprafata respectiva.

Piscina este cea mai mare structura de piscina acrilica independenta din lume si piesa de rezistenta a dezvoltatorului cartierului londonez, unde mai exista si baruri, restaurante si magazine. Umpluta cu apa, piscina depaseste 375 de tone, iar aceasta a fost fabricata in Colorado si exportata la Londra.

Citește în continuare