Skip to content

(galerie foto) Louis Vuitton si-a lansat colectia de vacanta pentru 2024 pe Isola Bella, o insula din mijlocului Lacului Maggiore din Italia. Noile piese prezinta tendinta principala a anului viitor: mermaidcore.

La mai putin de o luna dupa ce a prezentat colectia pentru toamna la Seul, casa de moda Louis Vuitton a organizat prima sa defilare de moda in Italia. Colectia de vacanta Cruise 2024 a fost dezvaluita intr-un cadru feeric, pe Isola Bella, o insula din mijlocului Lacului Maggiore care are un palazzo de secol al 16-lea si gradini spectaculoase.

Initial, intreg evenimentul de lansare al colectiei urma sa aiba loc pe insula insa vremea furtunoasa i-a determinat pe invitatii Vuitton — printre care s-au numarat Emma Stone, Alicia Vikander, Catherine Deneuve, Oprah Winfrey si Cate Blanchett — sa ramana pe continent unde brandul a organizat o defilare special pentru ei. 

Modelele au reusit sa defileze si pe Isola Bella inainte sa inceapa ploaia, astfel incat colectia a fost fotografiata pe podiumul prevazut, care a fost o inspiratia pentru multe dintre noile piese. 

Louis Vuitton Cruise 2024 ilustreaza una dintre tendintele principale din moda in anul viitor: mermaidcore. 

Inspirat de lansarea filmului „Mica Sirena” care a debutat zilele trecute in cinematografe, tendinta mermaidcore s-a tradus in colectia LV in maneci sculpturale, fuste sub forma de solzi, culori acvatice si palarii inspirate de sirene si de aripile pestilor.

Colectia a fost creata de designerul Nicolas Ghesquière care s-a inspirat din arhitectura palatului Isola Bella pe Insula Borromeo din mijlocului Lacului Maggiore, o constructie din 1600 a familiei Borromeo cu decoratiuni in stil baroc, in special scoici si motive maritime.

Tema acvatica a colectiei a fost redata in mai multe moduri: atat prin suprapunerea paietelor de diferite culori pentru a crea efectul asemanator solzilor unei sirene dar si prin utilizarea neoprenului, material regasit de obicei in costumele de scufundari.

Ghesquière a descris colectia ca un „echilibru paradoxal al unei feminitati contemporane si al unui ultra-romantism”.

Modelele au defilat prin gradinile Palazzo Isola Bella, in tinute care au urmat o paleta de culori neutre, accentuata cu nuante intense de portocaliu, galben, turcoaz si albastru cobalt. Printre elementele care au inspirat noile piese, inclusiv noua colectie de genti, s-au numarat si picturile de Rafael si Titian care decoreaza palatul familiei Borromeo, precum si plafoanele stucate si pictate cu fresca.

„Pana la final, sirena devine o floare, dar poate nu o floare care exista”, a spus Ghesquière. Aceasta notiune a inspirat rochiile lungi in nuante pastelate — o noutate pentru creatiile lui Ghesquière la Louis Vuitton.

„Toata lumea se gandeste la croaziere pe mare, dar pe lac, acestea sunt incantatoare si foarte romantice, este un mod diferit de a aborda tema croazierelor. Intotdeauna mi-am dorit sa expun in Italia, cultura italiana este fascinanta si este un vis sa expun aici, intr-un loc atat de iconic, foarte sofisticat si putin secret.”, a declarat Ghesquière. „

Citește în continuare