Skip to content

Louvre organizeaza cursuri de yoga cu ocazia Jocurilor Olimpice. Alte patru destinatii artistice, inclusiv Musee d’Orsay, vor avea activitati sportive sau culturale legate de Jocurile Olimpice.

Cel mai mare si cel mai vizitat muzeu din lume, Louvre, a anuntat ca in galerii vor avea loc cursuri de yoga.

Lansate ca parte a unei initiative culturale premergatoare Jocurilor Olimpice, cursurile din muzeu nu sunt exclusiv de yoga. Mai degraba, acestea sunt un performance de „disco, yoga, dancehall, cardio” orchestrat de artistul multidisciplinar si coregraf Mehdi Kerkouche.

„Pentru prima data in istoria Jocurilor, orasul gazda isi propune sa creeze niste Jocuri ale oamenilor, in care entuziasmul olimpic sa poata fi impartasit atat la locurile de desfasurare a evenimentelor, dar si in afara stadioanelor, in inima orasului, in fiecare cartier”, au precizat reprezentantii primariei Parisului.

Cursurile sunt organizate ca parte din expozitia „Olympism: O inventie moderna, o mostenire antica”, iar un istoric de arta va fi prezent.

Practicarea yoga printre operele de arta nu este fara precedent. Luvrul ofera patronilor cursuri de yoga de seara programate in mod regulat o data pe luna si, in ultimii ani, au fost organizate cursuri si sub uimitoarea structura piramidala din sticla si metal din curtea muzeului. In ultimii ani, muzee de pretutindeni, din Australia pana in Belgia, au inclus, de asemenea, cursuri de yoga in programul lor.

„Yoga este un sistem de filozofie si de practica ce urmareste sa ajute oamenii sa isi alinieze corpul si mintea pentru a-si transforma experienta”, potrivit unei declaratii a Muzeului Rubin din New York care explica programul sau de yoga. „La fel ca yoga, obiectele de arta… cauta sa faca legatura intre lumesc si transcendent”.

Cursurile sunt programate sa aiba loc dimineata devreme, in cateva zile in fiecare saptamana, inainte de deschiderea muzeului, pana la 31 mai.

Detalii despre sesiunile speciale si despre noua expozitie a muzeului pe tema Jocurilor Olimpice sunt disponibile pe site-ul acestuia.

Ceremonia de deschiderea Jocurilor Olimpice  va avea loc pe raul Sena, care trece pe langa Luvru. In aapropiere de Place de la Concorde se construieste un stadion temporar pentru a gazdui probele de skateboarding si breakdance. De asemenea, flacara olimpica va arde in gradinile Tuileries din vecinatate.

Alte patru destinatii artistice, inclusiv Musee d’Orsay, unde se afla capodoperele impresioniste, vor organiza, de asemenea, activitati sportive sau culturale legate de Jocurile Olimpice.

Primaria Parisului si-a dezvaluit planurile pentru instalatii sportive publice, concerte si zone pentru fani in aer liber in jurul Orasului Luminilor pe durata Jocurilor Olimpice si Paralimpice.

In total, vor fi create 26 de zone pentru fani in jurul capitalei, pe langa cele doua zone speciale de celebrare din centrul si nord-estul Parisului, unde castigatorii competitiilor vor fi incurajati sa salute publicul.

Prima editie a Jocurilor Olimpice de la Paris din ultimii 100 de ani va avea loc intre 26 iulie si 11 august, urmata de Jocurile Paralimpice intre 28 august si 8 septembrie.

Citește în continuare