Skip to content

Luca Guadagnino („Call Me by Your Name”) va regiza o noua versiune “Scarface”, dupa un scenariu de Joel si Ethan Coen

Luca Guadagnino, regizorul cunoscut pentru “Call Me by Your Name” (2017), castigatorul premiului Oscar pentru Cel mai bun scenariu adaptat in 2018, va realiza “Scarface” pe ultima versiune a scriptului semnata de fratii Coen.

Povestea a fost adaptata de mai multe ori, cea mai recenta fiind in 1983, cu Al Pacino si Michelle Pfeiffer in rolurile principale. Noul “Scarface” va fi o reinterpretare a povestii emigrantilor din cele doua versiuni, 1932 si 1983, iar actiunea se va petrece la Los Angeles

Filmul din ’83 a fost regizat de Brian DePalma si a avut la baza scenariul lui Oliver Stone. Este un remake al celui facut de Howard Hawks in 1932, cunoscut pentru “Gentlemen Prefer Blondes” (1953) si “Sergent York” din 1941 pentru care a fost recompensat cu un premiu Oscar onorific in 1975.

Filmul spune povestea unui refugiat cubanez care ajunge in Florida in 1980, ca urmare a exodului din portul Mariel si urmareste ascensiunea acestuia in lumea interlopa din Miami.

Guadagnino a regizat de-a lungul timpului filme de succes, cel mai recent fiind serialul “Suspiria” (2018) realizat pentru Amazon Studios, inspirat dintr-un film de arta de groaza supranatural, un remake al filmului italian omonim din 1977

Acesta ii are in distributie pe Dakota Johnson (fiica lui Don Johnson si a actritei Melanie Griffith), Tilda Swinton (actrita de origine engleza, remarcata printre altele pentru “Caravaggio”, 1986 si “I Am Love”, 2009) si Chloe Moretz (cunoscuta pentru rolul din comedia romantica “500 Days of Summer”, 2009).

In momentul de fata este in post-productie cu documentarul “Salvatore Ferragamo: The Shoemaker of Dreams” si cu mini-seria HBO, “We Are Who We Are” care ii are protagonisti pe Alice Braga (actrita braziliana, cunoscuta pentru rolul din “City of God”, 2002) si Kid Cudi (rapper american, compozitor, producator muzical si actor, cunoscut pentru rolul Francis din “Westworld”, 2020).

Are in lucru un remake al filmului “Lord of the Files” pentru Warner Bros, este in pre -productie cu “Blood on the Track” si a anuntat, “Find Me”.

Citește în continuare