Skip to content

Luke Evans va juca in noul „Pinocchio” produs de Disney. Tom Hanks va fi Geppetto.

Dupa ce a jucat unul dintre cele mai indragite personaje din „Frumoasa si Bestia” unde l-a interpretat pe Gaston, actorul Luke Evans se alatura productiei „Pinnochio” care va fi produsa si lansata de studiourile Disney.

Evans va interpreta din nou un rol negativ in universul Disney, cel al vizitiului care transporta copiii pe Insula Placerilor.

Spre deosebire de modul in care personajul Vizitiului apare in ilustratii si in desenul animat din 1940, Evans va reinterpreta rolul cu un aspect mult mai tineresc si mai atletic.

Filmul este regizat de Robert Zemeckis cunoscut pentru „Forrest Gump”, „The Polar Express”, „Back to the future” sau „Death becomes her”, filme care au castigat 11 trofee Oscar. care a adaptat scenariul alaturi de Chris Weitz care a mai lucrat cu Disney pentru scenariile „Cenusareasa” din 2015 care s-a dovedit a fi un succes urias si „Rogue One: A Star Wars Story”.

Discutiile pentru un film live-action inspirat de povestea lui Pinnochio au inceput inca din 1985.

Printre regizorii care s-au aflat in discutii cu Walt Disney Pictures s-au numarat Steve Barron, Sam Mendes si Paul King care s-a retras in ianuarie 2019 din proiect invocand motive personale.

Zemeckis a fost anuntat in ianuarie 2020 drept regizorul productiei iar in decembrie 2020 a fost confirmat Tom Hanks in rolul lui Geppetto.

Muzica pentru „Pinocchio” va fi compusa de Glen Ballard si Alan Silvestri, colaboratori frecventi ai lui Zemeckis. Silvestri a semnat coloana sonora pentru „Avengers”, „Predator”, „Captain America”, „Forrest Gump”, „The Polar Express”. Ultimele doua productii i-au adus nominalizari la Oscar si la Globurile de Aur.

Cariera lui Evans include roluri memorabile in Furious 7, Ma, Midway, Murder Mystery, The Girl on the Train si The Hobbit: Battle of Five Armies. 

Recent, Evans a terminat filmarile pentru seria „Nine Perfect Strangers” in care joaca alaturi de Nicole Kidman si Melissa McCarthy.

In curand va aparea alaturi de Gary Oldman in „Crisis”, in regia lui Nicholas Jarecki si in seria „The Pembrokeshire Murders”.

Guillermo del Toro pregateste o alta ecranizare pentru „Pinocchio”.

Va fi lansat pe Netflix sub forma unui film animat si il va avea in distributie pe Ewan McGregor in rolul lui Jiminy Cricket. La randul lui, Gregor a aparut in „Frumoasa si bestia” pentru Disney unde a fost vocea personajului Lumière.

Basmul „Aventurile lui Pinocchio” a fost lansat in 1883 de autorul italian Carlo Collodi si a fost transformat intr-un fenomen de geniul Walt Disney.

Devenita populara dupa Primul Razboi Mondial, povestea tamplarului Geppetto care creeaza o marioneta ce prinde viata a fost transformata intr-un fenomen numit „clasic” dupa desenele animate Disney din 1940 – „Pinocchio”.

A fost al doilea film de animatie lansat dupa „Alba ca Zapada si cei Sapte Pitici” si primul desen animat care a castigat un trofeu Oscar. Productia a fost inclusa in lista celor mai valoroase filme lansate vreodata si este considerata punctul culminant al departamentului de animatie clasica de la Disney.

Intre timp, Disney pregateste un film live-action pentru o alta productie emblematica din copilarie – „Bambi”.

Citește în continuare