Skip to content

Lumea lui Mario a devenit reala. In Japonia s-a deschis parcul Super Nintendo World care poate fi vizitat gratuit online.

Pasionatii jocurilor au un nou parc tematic in Japonia, unde s-a deschis Super Nintendo World, un proiect anuntat inca de acum doi ani de Universal Studios Japonia, fiind primul parc tematic extins din lume bazat pe indragitul personaj Mario. 

Situat in Osaka, parcul aduce la viata lumile, personajele si aventurile pe care jucatorii le-au indragit de-a lungul anilor.  Marea deschidere a Super Nintendo World celebreaza si 20 de ani a Universal Studios Japonia. 

Super Nintendo World include plimbari si atractii cu tematica Mario Kate si Yoshi, precum si restaurante, magazine si alte experiente. Vizitatorii vor avea posibilitatea sa si participe activ in lumea reala a jocului prin intermediul unor bratati Power- Up, care dau viata jocului si permit sa tina scorul. Cu ajutorul bratarii, pot lovi inamici si constructiile peste care trebuie sa treaca, pot colecta monede virtuale si pot fi chiar ei Super Mario.

De asemenea, parcul tematic are inclusiv Castelul Bowser, unde vizitatorii au acces, iar vanatoarea de comori este organizata astfel incat sa fie similara cu cea din joc, din Regatul Ciupercilor (Mushroom Kingdom), unde traiesc personajele din joc.

Chiar daca s-a deschis fizic, parcul tematic functioneaza la capacitate limitata si implementeaza toate masurile impuse de legislatia in vigoare pentru combaterea raspandirii virusului.

Cei care nu pot participa personal la experienta din parc, pot face in schimb un tur virtual gratuit aici.

In 2020, Super Mario a implinit 35 de ani de cand a fost creat. Pe 13 septembrie 1985, Nintendo lansa titlul care a revitalizat piata de jocuri, aflata in acel moment in recesiune severa, cand jocurile se mutau de pe televizor pe calculator. Mario a fost fenomenul care a transformat Nintendo intr-una din cele mai cumparate console, fiind al cincilea cel mai cumparat joc din lume.

Citește în continuare