Skip to content

Reportaj Mamaia: Kudos Beach, Sunwaves 15 si The Mission 1st of May (foto, video)

In weekend nu am stat acasa, ci am fost si noi la mare. In Mamaia am poposit sambata, 3 mai, in ultima si cea mai importanta noapte a minivacantei de 1 Mai. Am vizitat landmark-urile pasionatilor de muzica electronica: Kudos Beach si festivalurile Sunwaves 15 si The Mission 1st of May.

Am avut de ales intre a sta intr-un singur loc pentru o recenzie detaliata (cu tracklist si detalii incluse) si a merge in toate cele trei locuri, acoperind complet zona Mamaia Nord, locul preferat de dsitractie al clubberilor care au venit pe litoral de 1 Mai. Am ales ultima varianta, in dorinta de a lua pulsul fiecarui eveniment cu muzica electronica.

Prima oprire: Kudos Beach. Am nimerit exact cand sus, la butoane, s-a aflat Oxia, headliner-ul intregului festival de pe plaja Kudos, care a tinut 5 zile non-stop si care a fost sustinut de MTV si Dance FM. Oxia si-a incheiat setul in style cu Domino, fara indoiala cea mai cunoscuta piesa din discografia sa.

Acesta a fost urmat de Rosario Internullo, care a tinut cortul plin pentru inca doua ore, aranjandu-le terenul lui Optick si lui Eftimie pentru un back to back de trei ore.

Al doilea stop: Sunwaves 15. Cele doua scene de la editie primavaratica a Sunwaves au fost amplasate fix langa Kudos Beach, ambele aducand impreuna mii de oameni. Locatia a fost umpluta pana la refuz, spre satisfactia organizatorilor si mai ales a DJ-ilor. Care DJ-i? Tineti-va bine! Ne-au distrat si i-am vazut pe Ricardo Villalobos, Marco Carola si Marc Antona!

Cea de-a treia si ultima oprire: The Mission 1st of May. Ca sa ajungem acolo, am fost nevoiti sa trecem pe langa cluburile (mai bine le spunem discoteci) cu aceleasi hituri de la radio. Intr-un final, cand am intrat in mega-cortul amenajat de cei de la The Mission, am zis wow! What a venue!

Ne-am ridicat dupa ce am cazut pe spate datorita modului impecabil si masiv in care arata locatia si am mers spre scena. Chiar daca lacrimile de pe servetelul cu care ne-am sters la ochi din cauza ca l-am ratat pe Carl Cox vineri inca nu se uscasera, am prins curaj cand ne-am amintit line-up-ul ultimei seri de la The Mission: Loco Dice, Paul Ritch si Radio Slave, plus Robert Dietz. Atmosfera a fost pe masura, mai ales spre dimineata, cand locatia a fost neincapatoare.

Ce ne-a placut la The Mission 1st of May a fost nu numai locatia sau set-up-ul vizual, dar si faptul ca am avut loc sa dansam si aer sa respiram. La Sunwaves a fost mai dificil din acest punct de vedere. La Kudos, noroc de acel perete descoperit. In rest, plin de party people, voie buna si piese groovy.

Ne-au lipsit melodiile si ritmurile euforice, dar speram ca macar cei de la The Mission sa ne fi pregatit la malul marii ceva trance & progressive pentru lunile de vara. Ne este dor de un TMDW ca in 2012. Sau ca cel din 2011.

Ati fost de 1 Mai la mare? Ce artisti ati vazut si cine v-a placut cel mai mult?

Citește în continuare