Skip to content

(video) Trailerul filmului romanesc „Mammalia” care va avea are premiera mondiala la Festivalul International de Film de la Berlin. In rolurile principale István Téglás si Malina Manovici

Drama suprarealista „Mammalia”, regizata de Sebastian Mihailescu, a fost selectata in sectiunea Forum a celei de-a 73-a editii a Festivalului International de Film de la Berlin, care va avea loc intre 16 si 26 februarie 2023.

Forum este o sectiune competitionala a Berlinalei si include filme ce reprezinta o reflectie asupra mediului cinematografic si asupra discursului socio-artistic, filme care experimenteaza in zona esteticului.   

„Mammalia” (o productie Romania, Germania, Polonia) este o calatorie suprarealista prin criza masculinitatii si imbina drama cu misterul si comedia.

UPDATE: A aparut trailerul oficial al lungmetrajului, poate fi urmarit mai jos.

Camil, un barbat in varsta de 39 de ani, se lanseaza intr-o calatorie onirica in care banalul si fantasticul se intrepatrund. Odata cu pierderea controlului asupra muncii lui, asupra statutului social si asupra relatiei lui amoroase, porneste intr-o cautare care il face sa-si chestioneze identitatea si masculinitatea. Pe urmele partenerei lui, ajunge intr-o comunitate bizara, cu ritualuri tulburatoare, in care, in cele din urma, se confrunta cu o rasturnare tragicomica de roluri.

„«Mammalia» este o explorare incisiva a perspectivei masculine asupra vietii si a luptei impotriva capitularii in fata experientelor coplesitoare, impotriva pasivitatii, impotriva fricii de a pierde controlul si echilibrul. Cu acest film, incerc sa ma indepartez de realism si naturalism, sa ma indepartez de cuvinte si sa ma apropii de imagini, sa deconstruiesc naratiunea si arhetipul eroului masculin. Pentru ca eu cred ca in arta este mai important sa pui intrebarile potrivite decat sa dai raspunsuri de-a gata.”, spune regizorul Sebastian Mihailescu.

Din distributie fac parte István Téglás, Malina Manovici, Denisa Nicolae, Steliana Balacianu, Rolando Matsangos, Mirela Cretan, Andreea Gheorghe, Mircea Bujoreanu, Marian Pirvu, Dan Zarug Mihai si Elena Chingalata.

Intr-un interviu urban.ro cu Rolando Matsangos care joaca si in acest film, actorul a povestit cum pe platourile de filmare a stiut doar partea sa de rol, regizorul nedorind ca actorii sa fie influentati de intreaga poveste in interpretarea lor. Interviul cu Rolando, pentru podcastul In culisele filmelor romanesti, il puteti descoperi aici.

Sebastian Mihailescu a scris scenariul impreuna cu Andrei Epure. Producatori executivi sunt Dan Wechsler, Andreas Roald si Jamal Zeinal-Zade, producator asociat – Antoine Simkine, coproducatoare – Ewa Puszczyńska si Nina Frese, iar producatoare sunt Diana Paroiu si Ada Solomon.

Echipa este completata de Katrin Paas si Andreea Lupu, coafura si machiaj, Małgorzata Trzaskowska, costume, Anca Lazar, scenografie, Piotr Kurek, muzica, Krzysztof Stasiak, sunet priza directa, Alexandru Dumitru, editare dialog si premix, Maciej Pawłowski M.P.S.E., mixaj sunet, Alin Zabrauteanu si Dragos Catarau, design sunet, Barbu Balasoiu, imagine, Catalin Cristutiu, montaj, Vlad Grajdan si Małgorzata Bereźnicka, line producer.

Sebastian Mihailescu este scenarist, regizor si producator. Dupa ce a obtinut diploma de licenta in informatica, a urmat cursuri de licenta si de master de regie de film in cadrul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica „I. L. Caragiale” din Bucuresti.

A debutat in regie in 2012, cu scurtmetrajul documentar „Titza”, care a fost urmat de trei productii scurte de fictiune. Dintre ele, scurtmetrajul „Apartament interbelic, zona superba, ultracentrala” (2016) a avut premiera in competitia Pardi di Domani a Festivalului International de Film de la Locarno. 

Lungmetrajul documentar „Pentru mine tu esti Ceausescu”, realizat de Sebastian Mihailescu in 2021, a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun film din Europa Centrala si de Est si premiul pentru cea mai buna imagine la Ji.hlava IFF, cu premiul New Talent la Festivalul DocLisboa si a fost desemnat cel mai bun documentar in competitia What’s Up Doc, la Transilvania IFF. 

Sebastian Mihailescu experimenteaza constant cu limbajul cinematografic, indepartandu-se de conventiile fictiunii si impingand limitele acestui mediu.

Citește în continuare