Skip to content

Mano Andrei va reprezenta Romania la Ibiza in programul DJ Residency 2013

Aseara am fost prezenti in Club Guestlist din Mamaia, unde am dansat pe seturile celor 5 finalisti ai etapei locale a competitiei internationale Burn Studios Residency. In urma acestui eveniment, Mano Andrei a fost desemnat sa reprezinte Romania la Ibiza.

Burn Studios, o platforma dedicata sprijinirii tinerelor talente ce au un cuvant de spus in muzica electronica, organizeaza anual programul DJ Residency. Aflata la a doua editie, aceasta competitie le da sansa celor care aspira la profesia de DJ sa invete sa mixeze de la cei mai tari mentori ai momentului, sa participe la International Music Summit si, daca ajung la Ibiza, sa mixeze in cluburile de pe insula magica.

Etapa locala a adunat peste 350 de mixuri inscrise. Ieri am vorbit pe larg despre cei 5 finalisti, cei care s-au infruntat joi seara in Guestlist (Mamaia), in cadrul Mix-Off event. Este vorba despre Batz_RcPr, Thomas O\’Malley, Defraktion, Mano Andrei si Somesan Adrian. 

Dupa ce DJ-ii finalisti au mixat fiecare cate 30 de minute, juriul, format din Razvan Opran (The Mission), Victor Dumitrescu (Vibe FM), Dan Vlad (castigatorul roman al editiei DJ Residency 2012) si Bogdan Anghel, a deliberat si a anuntat castigatorul la scena deschisa, undeva in jurul orei 2:00, cand clubul era deja arhiplin. Iar castigatorul este… Mano Andrei.

Mano Andrei era de departe cel mai experimentat DJ din finala, iar acest lucru cred s-a vazut si a contat. A avut un set extrem de bine definit si care i-a facut pe cei prezenti in Guestlist sa tipe si sa ridice mainile in aer. Experienta l-a ajutat sa citeasca publicul, care a primit exact ce si-a dorit de la Mano. In definitiv, cu totii au evoluat bine. Mie mi-a atras atentia si Thomas O\’Malley, cu niste ritmuri techno care m-au facut sa ma misc, nu gluma. 

La vara, Mano Andrei va participa la bootcamp-ul burn studios Residency din Ibiza, unde se va intalni si va avea ocazia sa vorbeasca cu mentori precum Avicii, Fatboy Slim, Joe Goddard (Hot Chip), Solomun, Maceo Plex si Steve Lawler. De asemenea, ii va cunoaste pe ceilalti 15 DJ-i talentati din Europa, Japonia si Brazilia, cu care se va bate pentru o rezidenta in cele mai hot cluburi din Ibiza.

Mano Andrei, pe numele sau real Andrei Manole, are 23 de ani, este din Husi, traieste in Bucuresti si pune muzica de peste 8 ani. A mixat in mai toate cluburile importante pentru zona underground din tara, a fost rezident la Kudos Beach, dar si in cateva cluburi din Iasi. De cateva luni si-a indreptat atentia si catre productia muzicala. Cinematic, primul sau release, a fost lansat cu Cyclic Records, casa de discuri lui Mihai Popoviciu.

Visul lui Mano Andrei este sa puna muzica in Berlin si Ibiza, doua locuri care sunt, in viziunea sa, cele mai importante hotspot-uri ale muzicii electronice. Iata ca este foarte aproape de a pune muzica in Ibiza, cu ajutorul programului DJ Residency al celor de la Burn, poate cea mai sociala campanie dedicata muzicii electronice.

Revenind la evenimentul de azi-noapte, nu avem cum sa nu precizam faptul ca seara a fost incheiata de legendarul DJ Sasha, adus in Guestlist (ex. La Mania) de prietenii de la The Mission, in cadrul seriei de evenimente 1st Of May. Multumim burn pentru aceasta experienta!

Va place de Mano Andrei?

Citește în continuare