Skip to content

Marcel Iures este gazda documentarului Enigmele Romaniei. Serialul este o productie HISTORY Channel si va fi difuzat in octombrie

 HISTORY Channel® anunta lansarea seriei „Enigmele Romaniei”, a doua serie locala a televiziunii în tara noastra. Seria este formata din sase episoade, de 30 de minute, în care aclamatul actor Marcel Iures va cerceta o serie de enigme fara raspuns, care se axeaza pe istorie, geologie, castele, crime, lumini ceresti, tulburari mentale si ritualuri religioase ascunse.

Serialul va avea premiera romaneasca în luna octombrie la HISTORY Channel.

Cele 6 episoade vor explora mistere si enigme din istoria Romaniei, cum ar fi locul în care se afla mormantul lui Vlad Tepes, cauza mortii poetului national Mihai Eminescu, cautarea tablourilor disparute în urma „marelui jaf” de la muzeul Brukenthal din Sibiu sau misterul iahtului Ostara – o nava cu o comoara de aur a unor nobili rusi, care au fost gasiti ucisi aproape de malul romanesc al Deltei Dunarii in timp ce fugeau de bolsevici.

Alegerea lui Marcel Iures pentru gazda documentarului se inscrie in directiile precedentelor documentare internationale History care i-au avut drept gazde pe actori ca Morgan Freeman sau Pierce Brosnan.

Actor de teatru si de cinema respectat, Marcel Iures a lucrat si cu regizori americani legendari precum Brian De Palma si Francis Ford Coppola si a impartit ecranul cu giganti de la Hollywood precum Tom Cruise, Johnny Depp, Nicole Kidman, George Clooney si Brad Pitt. Filmografia sa internationala include roluri in filme precum „Interviu cu un vampir: Cronicile Vampirilor” (1994), „Misiune imposibila” (1996), „Pacificatorul” (1997), „Razboiul lui Tom Hart” (2007), „Tinerete fara tinerete” (2007) si „Piratii din Caraibe: La capatul lumii” (2007). Printre cele mai remarcate filme romanesti in care a jucat Marcel Iures se numara „Stejarul” (1992), Balanta” (1992), „Vacanta cea mare” (1988), „Tatal fantoma (2011) si „Octav” (2017).

„Sunt incantat sa fiu gazda noii serii documentare HISTORY Channel, «Enigmele Romaniei». Este o emisiune intriganta, care sper ca ii va familiariza pe telespectatorii nostri cu noi perspective privind personalitati si evenimente celebre care au definit istoria Romaniei. Cred ca aceasta emisiune va fi, de asemenea, o mare oportunitate de a promova mostenirea culturala fascinanta a Romaniei in intreaga lume, iar eu sunt onorat sa fiu ambasadorul ei”, remarca actorul Marcel Iures.

Serialul este produs de Chainsaw Film Productions, regizorul este Marin Dinescu

cu producator executiv John Florescu.

Citește în continuare