Skip to content

Marile companii de echipament sportiv creeaza pantofi sport pentru persoanele cu dizabilitati. Incaltamintea are functii adaptive si este mult mai usor de folosit

Reebok a lucrat cu Zappos Adaptive pentru a lansa o colectie de pantofi sport conceputa special pentru a veni in ajutorul persoanelor cu dizabilitati. Denumita Fit to Fit, incaltamintea adaptiva este conceputa pentru functionalitate si incluziune, punand accent si pe design si stil. Mai mult, colectia a fost proiectata cu functii adaptive care permit persoanelor cu mobilitate redusa sa se incalte rapid si mai usor, prin eliminarea elementelor mai complicate, cum ar fi nasturii, sireturile si cataramele.

Momentan, compania a lansat doua modele de adidasi ca parte a colectiei Fit to Fit: Nanoflex Parafit TR pentru activitati sportive si pantofii de tenis Club MEMT Parafit. Ambele modele au o inchidere mediala cu fermoar in plus fata de sireturi, ceea ce inseamna ca utilizatorii pot pune si scoate pantofii fara efort. De asemenea, colectia are si branturi detasabile care pot gazdui proteze si un design decoltat pentru a ajuta mobilitatea.

Cele doua companii au adunat feedback direct de la mai multi oameni cu dizabilitati pentru a intelege ce caracteristici sunt cele mai importante pentru ei.

Colectia Fit to Fit a Reebok nu este singulara pe piata, exista si alte marci de articole sportive care au lansat deja pantofi care necesita putin sau deloc aportul mainilor pentru a fi incaltati, creand astfel o piata in plina dezvoltare pentru incaltamintea accesibila tuturor.

Alte exemplu vine de la compania americana de imbracaminte sport Nike, care a creat GO FlyEase, o pereche de incaltari care poate fi pusa si scoasa fara a folosi mainile. Si Puma a creat o pereche de pantofi sport care pot fi securizate doar cu glisarea unui deget.

Citește în continuare