Skip to content

Marisa Tomei va fi vocea din audiobook-ul „Viata mincinoasa a adultilor”, cel mai recent roman al Elenei Ferrante. Netflix va ecraniza cartea

Cel mai recent roman al Elenei Ferrante, “Viata mincinoasa a adultilor”, va fi lansat pe 1 septembrie. Romanul este insotit de audiobook, narat de actrita Maria Tomei, care isi face debutul in povestile spuse in format audio. Despre “Viata mincinoasa a adultilor”, actrita spune ca devine “foarte emotional pe alocuri”.

Marisa Tomei se declara un fan al povestilor semnate de Elena Ferrante. “Inregistrarea a fost foarte emotionanta uneori – atat regizorul cat si eu am plans in timp ce am retrait momentele grele, sfasietoare si exuberante din propria noastra copilarie, sentimente atat de in detaliu surprinse de scriitura inconfundabila al lui Ferrante.”

“Viata mincinoasa a adultilor” se concentreaza asupra personajului Giovanna de-a lungul copilariei si varstei sale adulte din Napoli, „cautandu-si reflectia in doua orase inrudite care se tem si se detesta. In cautarea adevarului, niciun oras nu pare sa ofere raspunsuri sau sa evadeze”, este prezentata descrierea romanului.

Netflix a anuntat la inceputul lunii mai ca a achizitionat drepturile de autor in vederea ecranizarii sub forma unui serial TV a romanului, in colaborare cu casa de productii italiana Fandango.

Actiunea se deruleaza in anii 1990, fiind vorba despre povestea unei tinere care porneste in cautarea matusii sale si ajunge in universul atat de cunoscut al romanelor lui Ferrante, din Napoli.

Netflix nu a dezvaluit inca data lansarii serialului, insa a prezentat un scurt trailer cu fragmente din deschiderea romanului.

Tetralogia “Prietena mea geniala” isi continua seria cu un nou sezon

Noul roman al lui Ferrante urmareste succesul obtinut datorita romanului “Prietena mea geniala” si a romanelor napolitane. HBO si reteaua de difuzare italiana Rai continua seria cu sezonul trei.  Veritabil fenomen in universul editorial, saga “Prietena mea geniala”, ale carei patru volume au fost publicate intre 2011 si 2014, s-a vandut in peste 10 milioane de copii pe plan mondial si a fost tradusa in peste 40 de limbi. Seria, care nu a castigat niciun premiu literar major, prezinta povestea a doua personaje, Elena si Lila, doua tinere prietene si rivale in Italia postbelica, in Napoli.

Elena Ferante este celebra si pentru faptul ca isi ascunde identitatea, considerand ca anonimatul ei este necesar pentru a oferi mai multa greutate personajelor si intrigilor din romanele sale.

Una dintre cele mai serioase anchete de investigatie privind identitatea reala a scriitoare a fost facuta de jurnalistul italian de investigatie Claudio Gatti, care a afirmat in 2016, ca in spatele pseudonimului Elena Ferrante s-ar afla o traducatoare sexagenara din Roma, Anita Raja. Reprezentantii editurii care ii publica romanele Elenei Ferrante, Edizioni E/O, nu au confirmat si nici infirmat descoperirea jurnalistica.

Citește în continuare