Skip to content

Masti de fata cu personaje Star Wars, Toy Story, Frozen. Plus cum ii puteti invata mai usor pe copii sa poarte masca tot timpul

Personaje celebre ca Baby Yoda, Mickey Mouse, Minnie, Anna sau Elsa se vor regasi pe mastile de fata marca Disney

Ca sa ii aca sa accepte mai usor o masca pe fata in urmatoarea perioada, Dinsey a lansat o serie de masti cu personajele din Toy Story, Star Wars, Frozen, The Avengers. Compania a anuntat ca urmeaza sa doneze pana la 1 milion de dolari din vanzari unei organizatii non profit, Medshare. Disney va face si o donatie de 1 milion de masti Disney pentru ca asociatia cu sediul in Atlanta sa le distribuie in Statele Unite ale Americii.

Mastile Disney pot fi precomandate de pe ShopDisney.com, la un pret de 19.99 dolari

Data estimativa de livrare este in iunie, iar mastile respecta recomandarile FDA cu privire la mastile non-chirurgicale si neindustriale. Disney a publicat un “Disclaimer” in care sustine ca mastile nu ar trebui folosite intr-un mediu in care riscul de infectare este mare sau pentru protectie antimicrobiana sau antivirala. Produsul a fost autorizat de FDA pentru a fi folosit in conditiile existente acum, in pandemia cu Covid-19.

In urmatoarea perioada, copiii mai mari de 2 ani ar trebui sa poarte masca atunci cand se afla in locuri publice sau atunci cand sunt la o distanta mai mica de 1.5 metri fata de alte persoane

Specialistii le recomanda parintilor cu copii mai mari de 2 ani sa incerce sa ii convinga sa poarte masca. Parintii le pot explica celor mici situatia actuala intr-un mod calm, folosind un limbaj adecvat varstei lor. Copiii mai mici vor reactiona  mai bine la un “ritual” pe care sa il respectati zilnic, cum ar fi spalatul mainilor, purtarea mastilor, dezinfectarea produselor dupa cumparaturi etc. Copiilor mai mari le puteti vorbi si despre altruism si despre cat de important este sa fim responsabili, sa purtam masca si sa ii protejam astfel pe cei in varsta.

Este putin probabil ca copiii cu varsta mai mica de 2 ani sa accepte sa poarte masca, asa ca specialistii le recomanda parintilor sa nu ii forteze si sa ii tina mai mult acasa in aceasta perioada.

Incurajarea copiilor, un sistem de recompensa sau mastile colorate, personalizate, cu personajele lor preferate ii pot ajuta pe copii sa accepte mai usor masca

Parintii sunt intotdeauna un model pentru copiii lor, asa ca recomandat ar fi ca ei sa poarte masca ori de cate ori ies afara si sa nu isi atinga fata cu mana atunci cand sunt in mediul exterior. La inceput, pentru a se obisnui, copiii pot purta masca in casa sau o pot aplica si unei jucarii de plus pe care o indragesc. Astfel, copilul va “juca” rolul de parinte, va avea grija de jucaria lui preferata si va purta si el masca in mod corespunzator.

Citește în continuare