Skip to content

La Teatrul Metropolis se joaca Henry Johnson, un spectacol eveniment cu Serban Pavlu, Vlad Zamfirescu, Sebastian Marina si Costi Apostol. Regia este semnata de Eugen Gyemant, dupa un text de David Mamet

Henry Johnson urmareste traseul sinuos al existentei unui barbat care descopera tarziu ca nenorocirea se poate naste din cele mai nevinovate intentii. Ingenuu, iresponsabil de loial si capabil sa empatizeze profund cu cei mai abjecti oameni, Henry devine victima maleabilitatii propriei personalitati. Desi personajul principal rateaza fundamental in incercarea de a-si gasi un prieten sau de a intui catusi de putin natura umana, Henry Johnson schiteaza un portret plin de ambiguitate.

„Construita ca un thriller existentialist, balada lui Henry Johnson ne conduce in jos, in spirala dezastruoaselor lui decizii, pana la inevitabilul sfarsit. In scurtul sau drum spre fundul prapastiei, Henry Johnson comite multe crime, dar cea mai grava este aceea de a vrea sa fie un nevinovat. Nu e o noutate faptul ca in toti oamenii se ascunde o parte intunecata. Si cu cat incercam mai tare sa fugim de ea, cu atat mai tare va dori sa se exprime,” spune Eugen Gyemant, regizorul spectacolului.

Distributia spectacolul este formata din actorii Serban Pavlu, care interpreteaza rolul titular, Vlad Zamfirescu (Domnul Barnes), Sebastian Marina (Gene) si Costi Apostol (Jerry); scenografie realizata de Raluca Alexandrescu si lighting design de Vlad Lazarescu.

„Ultima piesa a lui David Mamet este un text brutal, aproape fara o clipa de violenta. Este brutal pentru ca spune ceea ce nu vrem sa auzim si loveste puternic. Sub aparenta unor situatii desprinse din filmele violente despre viata din penitenciarele americane, Mamet desfasoara o ampla si incisiva dezbatere despre natura umana. Umorul amar al textului sta in ironia faptului ca dezbaterea filosofica nu este decat o masca, o falsificare, iar acolo unde o intalnim, e mult mai probabil ca avem de-a face cu relatii asemanatoare celor dintr-un penitenciar.” – Eugen Gyemant.

Dramaturg, regizor de teatru, scenarist si producator de film, cunoscut pentru piese ca American Buffalo, Oleanna, O viata in teatru, distins cu Premiul Pulitzer pentru Glengarry Glen Ross, David Mamet realizeaza, prin Henry Johnson, o analiza plina de luciditate si cinism dinamicii relatiilor interumane. Prin dialoguri rapide si provocatoare este descrisa o lume a masculinitatii necenzurate, unde preceptele dupa care functioneaza societatea sunt fie distorsionate, fie suprimate pe de-a-ntregul.

Urmatoarele reprezentatii cu Henry Johnson sunt pe 12 si 13 aprilie. Biletele pot fi achizitionate de la casa de bilete a Teatrului Metropolis, Str. Mihai Eminescu, nr. 89, sau online, pe www.teatrulmetropolis.ro.

In aceste zile Serban Pavlu mai poate fi vazut in serialul Clanul, dar si in filmul Baietii buni ajung in Rai care este in cinematografe.

Citește în continuare