Skip to content

Mick Jagger joaca rolul unui dealer de arta malefic in filmul „The Burnt Orange Heresy”.

Dupa 19 ani, Mick Jagger revine pe marile ecrane cu un rol in filmul „The Burnt Orange Heresy”. Productia va fi lansata in SUA pe 6 martie 2020 si in Europa la scurt timp dupa.

Filmul regizat de italianul Giuseppe Capotondi a avut premiera in septembrie 2019, in incheierea Festivalului de Film de la Venetia.

„The Burnt Orange Heresy” este povestea criticului de arta James Figueras, jucat de Claes Bang, caruia ii este oferit un interviu cu unul dintre cei mai retrasi artisti din lume, Jerome Debney, jucat de Donald Sutherland.

Mick Jagger joaca rolul lui Joseph Cassidy, dealerul de arta malefic care este vecin cu pictorul Debney. Ii ofera lui Figueras sansa interviului in schimbul unui tablou pe care trebuie sa il fure din arhiva pictorului, totul in conditiile in care nimeni nu a mai vazut vreun tablou de-al lui Debney de 50 de ani, lucrarile sale fiind pastrate sub cheie.

Scenariul a fost adaptat dupa romanul scris de Charles Willeford, lansat in 1971 si devenit cult in randul cititorilor de carti politiste. 

Povestea include o multime de intorsaturi, fiecare personaj are motive ascunse iar personajul jucat de Mick Jagger este lipsit de moraluri si creaza intrigi la fiecare pas. In mijlocul actiunii apare actrita australianca Elizabeth Debicki in rolul lui Berenice Hollis.

Vezi mai jos trailerul pentru „The Burnt Orange Heresy”:

Filmul distribuit de Sony Pictures va fi lansat pe 6 martie in Los Angeles si New York urmand sa ajunga in Europa spre finalul lunii.

Genul de filme de aventuri legate de lumea artei a devenit prosper in ultimii ani. 

Anul trecut a aparut „The Goldfinch” cu Nicole Kidman si Ansel Elgort in rolurile principale. Filmul a spus povestea exploziei de la Muzeul Metropolitian de Arta iar actiunea s-a desfasurat in jurul faimosului tablou cu un pitigoi pictat de Carel Fabritius in 1654.

Filmul „Velvet Buzzsaw” lansat la inceputul lui 2019 cu Jake Gyllenhaal si John Malkovich in distributie este povestea unor tablouri in jurul carora porneste o serie de crime misterioase.

In 2021 va fi lansat „Red Notice” cu Ryan Reynolds si Dwayne Johnson in rolurile principale. Acestia se vor afla pe urma unui jaf artistic international care ajunge sa fie investigat de Interpol.

Mick Jagger revine la actorie dupa 19 ani si declara ca nu are nimic in comun cu colectionarul de arta: „Nu colectionez nimic, arunc tot ce cumpar, sunt fix opusul personajului din film.”

Jagger a avut ultima aparitie majora in filme in 2001 in „The Man from Elysian Fields” unde a jucat rolul lui Luther Fox, seful unei agentii de escorte care il angajeaza pe Byron Tiller, jucat de Andy Garcia.

Cariera de actor al lui Mick Jagger a inceput in 1968 cu filmul „Performance” si a continuat in 1970 cu primul rol principal in „Ned Kelly”. 

Desi este cunoscut pentru rolul legendar pe care il are de aproape 60 de ani ca solist al trupei Rolling Stones, artistul s-a du deseori catre actorie si a fost in discutii pentru mai multe roluri importante in „Piratii din Caraibe”, „The Rocky Horror Show” sau „Dune”.

Cel mai apreciat rol jucat de Jagger a fost in filmul „Bent” din 1997 unde s-a transformat intr-un travestit care detinea un club gay in anii ’30 in Berlin, cand Hitler ordona ca toate minoritatile sa fie omorate.

In 1995, Jagger a pornit Jagged Films, o companie de productie cunoscuta pentru filmele „The Women” (2008), Enigma” (2001 cu Kate Winslet), filmul biografic despre viata si cariera lui James Brown, „Get On Up” (2014) si serialul „Vinyl” din 2016, coprodusa alaturi de Martin Scorsese.

Jagger a mai lucrat cu Scorsese pentru „Shine a Light”, unul dintre numeroasele documentare menite sa promoveze cariera solo sau albumele Rolling Stones. Printre acestea se numara „Gimme Shelter” din 1969 sau „Sympathy for the Devil” in regia lui Jean-Luc Godard.

Citește în continuare