Skip to content

Mihai Bendeac, George Mihaita si Liviu Pintileasa revin pe scena Teatrului de Comedie in spectacolul Revizorul regizat de Horatiu Malaiele

O comedie de cursa lunga revine vineri, 8 noiembrie, ora 19.00, pe scena Teatrului de Comedie intr-o noua varianta de distributie.

Spectacolul “Revizorul” dupa textul lui N.V. Gogol, in regia lui Horatiu Malaele, a avut premiera in anul 2006 si a avut 235 de reprezentatii, dintre care 12 au fost sustinute in festivaluri internationale si turnee.

Cu ocazia acestui nou inceput, spectatorii vor putea intra in posesia Dosarului Revizorul, care contine notitele lui N.V. Gogol asupra fiecarui personaj. Initiativa sta sub semnul cuvantului cheie al stagiunii cu numarul 58 – RELANSARE, prin care Teatrul isi propune sa valorifice generatia tanara de actori.

De aceasta data, rolul Revizorului este interpretat de nimeni altul decat Mihai Bendeac, intr-un tandem comic de zile mari cu George Mihaita (Primarul). Din distributie mai fac parte: Virginia Mirea (sotia Primarului), Delia Seceleanu (fiica Primarului), Liviu Pintileasa (administratorul spitalului), Angel Popescu (dirigintele postei), Alexandru Conovaru (judecatorul), Serban Georgevici (inspectorul scolar), George Ivascu (Bobcinski), Dan Radulescu (Dobcinski), Bogdan Cotlet (servitorul lui Hlestakov), Silviu Debu (hangiul), Ana Maria Turcu si Gloria Gaitan (servitoarea Primarului) si Stefan Pirnus (politistul).

Scenografia este semnata de Lia Mantoc.

“Intr-o competitie a geniilor de pretutindeni si din toate timpurile, rezista, totusi, acela care dovedeste ca a impins caruta umanitatii mai departe si, in acelasi timp, mai aproape de singura instanta atotcuprinzatoare, Dumnezeu. Unul dintre dovediti a fost si ucraineanul Nikolai Vasilievici Gogol. Noi, compozitie epigonica si vremelnica a acestui aluat numit umanitate, avem datoria frateasca sa veneram o asemenea inalta trecere. Iata de ce locuim in acest spectacol! “– Horatiu Malaele.

„Revizorul” este un text foarte puternic legat de istoria teatrului nostru

„Revizorul” este un text scris de dramaturgul ucrainian Nikolai Gogol la 1836, text care vorbeste despre coruptia politica din Rusia Imperiala. Textul este atat de spumos si de actual incat se joaca in foarte multe teatre din Romania chiar in acest moment. Si Teatrul National din Bucuresti are o montare dupa „Revizorul” cu Marius Manole in rolul principal si cu Mihai Constantin in rolul primarului.

Montarea aceluiasi text in urma cu 45 de ani de catre Lucian Pintilie a dus la unul dintre cele mai mari scandaluri cu cenzura comunista, scandal care l-a convins pe Pintilie sa emigreze si sa se stabileasca la Paris. In versiunea lui Pintilie din 1973 de la Teatrul Bulandra, rolul primarului era interpretat de Toma Caragiu, iar restul distributiei ii includea pe Octavian Cotescu, Tamara Buciuceanu Botez, Mircea Diaconu, Mariana Mihut, Virgil Ogasanu, Victor Rebengiuc, 

“Revizorul” de N.V. Gogol, Teatrul de Comedie

Regia: Horatiu Malaele

Distributia: Mihai Bendeac, George Mihaita, Virginia Mirea, Delia Seceleanu, Liviu Pintileasa, Angel Popescu, Alexandru Conovaru, Serban Georgevici, George Ivascu, Dan Radulescu, Bogdan Cotlet, Silviu Debu, Ana Maria Turcu / Gloria Gaitan, Stefan Pirnus

Durata: 1h 50 min (fara pauza)

Bilete: aici

Citește în continuare