Skip to content

Mihai Margineanu & Florin Chilian – DAR DIN DRAGOSTE

Dar din Dragoste ii aduce pe aceeasi scena pe Mihai Margineanu si Florin Chilian alaturi de Adrian Naidin si Radu Iacoban care ne vor canta despre dragoste si primavara. Spectacolul va avea loc miercuri, pe 6 martie la Sala Palatului din Bucuresti. 

Patru cavaleri ai artelor urca pentru prima data impreuna pe scena, pentru a le aduce daruri din dragoste celor care au in suflet primavara. Florin Chilian, Mihai Margineanu, violoncelistul Adrian Naidin si actorul Radu Iacoban au acceptat provocarea de a explora un teritoriu subtil, cel al inimii, in spectacolul “Dar din dragoste”, care va avea loc miercuri, 6 martie, de la ora 20.00, la Sala Palatului din Bucuresti. 
 
Cu sorginte certa intr-un filon artistic autentic, cei patru dialogheaza si interfereaza, trecand prin propriile experiente si intalniri muzicale, pentru a se regasi intr-o zona comuna de sensibil, iubirea, cu nenumaratele ei sensuri, impartasite, sincer si personal, celorlalti. Ideea a venit aproape din joca, spune Florin Chilian: Ce-ai spune tu, lume, de un concert asa, ca-n sufragerie, intre prieteni? 
 
Cu muzichii intre amici, pentru fete, doamne, domnisoare si gagici!”. Experimentul a devenit apoi unul indraznet, o aventura poetica la granita dintre sunet si cuvant, dintre folk si world music, etno-jazz si clasic, un “spectacol-imn dedicat femeii”, asa cum spune violoncelistul Adrian Naidin.
 
Toti suntem nascuti din femeie, cum sa nu o imbratisezi, cum sa nu te pui cu un genunchi in pamant, sarutandu-i mana, si sa-i multumesti, cum sa nu o iubesti pe ea,aducatoare de caldura, de frumusete. De drag de ea, de dor de ea, de aripa de ea, de zbor de ea, de sarut de ea”, spune violoncelistul Adrian Naidin
 
Folk si jazz, clasic si poezie, intalniri potrivite intre sunet si cuvant -intr-un spectacol imaginat dupa chipul “celor pe care avem impresia ca noi le-am ales, asa cum spune Mihai Margineanu, “dar care, abia din clipa in care credem ca le-am cucerit, incep sa ne cucereasca inapoi, miseleste si incetul cu incetul, cate o reduta in fiecare zi de convietuire!”.
 
Spectacolul Dar din Dragoste va avea loc miercuri, 6 martie, de la ora 20.00, la Sala Palatului din Bucuresti. Biletele sunt disponibile online, pe www.iabilet.ro si www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane semnalizate Bilete.ro, la Casieria Palatului National al Copiilor din Bucuresti si la Casieria din statia de Metrou Unirii 1 din Bucuresti si la Agentia de Bileta a Salii Palatului.
 
FLORIN CHILIAN, UN ARTIST EXPERIMENTAL. Un artist complet, care se joaca amestecand tonalitati, stiluri si cuvinte. Experimenteaza adaugand folk-ului putin jazz, rock sau muzica clasica, si obtine adevarate poeme,aplaudate apoi in cele mai importante sali si in toate marile festivaluri. Florin Chilian si-a cucerit publicul cu atitudini fara echivoc si cu mesaje care si-au facut drum, uneori cu delicatete, alteori cu o vigoare aproape brutala, catre lume. Albumul sau de debut, “Iubi”, lansat in 2001, a deschis drumul catre noi abordari in folk-ul romanesc, o viziune moderna inteligenta, confirmata mai tarziu cu piese apreciate deopotriva de public si de critica, de la faimosul “Zece”, la “Sa nu ucizi” sau “Viata ca o curva”. A invatat sa cante fara sa urmeze cursuri, doar simtind in suflet muzica, si isi compune singur piesele, adaugandu-le si versuri, poeme veritabile care au inspirat generatii. Succesul este o consecinta a hotararii cu care a mers pe drum, dar il trateaza cu multe rezerve, refuzand sa se ascunda sau sa se piarda in confortul lui inselator. Cel de-al doilea album, “Zece Porunci”, a aparut in 2005, iar cel mai recent album, “Autistul – nu-l mai goniti pe Brancusi”, a fost lansat in anul 2010.

 
VERSURI POTRIVITE DE LA MIHAI MARGINEANU. Si-a castigat majoritatea fanilor cu amintiri din folclorul studentesc, cu cantece vechi de pahar, versuri deocheate si rime… potrivite, adesea necenzurate, dar si-a consolidat locul in inima lor cu o viziune profunda si cu ironia muscatoare cu care exploreaza cele mai intime ascunzisuri ale unui suflet. Mihai Margineanu a inceput prin a canta pentru cativa prieteni, dar prietenii au devenit mii, atat cat sa umple cele mai mari sali de concerte din Bucuresti si din tara. in urma cu un an i s-a propus sa fie povestitorul muzical al serialului “Las Fierbinti”, difuzat de ProTV. A citit scenariile primelor sase episoade intr-o ora, a ras de i-au dat lacrimile si s-a simtit ca pestele in apa la gandul ca va canta despre si pentru o lume care ii este foarte aproape. Era, oricum, obisnuit cu platourile de filmare, dupa rolurile interpretate in “Martor fara voie” sau “Clanul Spranceana”. Acest ultim experiment l-a inspirat, probabil, si pentru albumul „Zaritza”, lansat in aprilie, anul trecut, un material discografic in care, alaturi de piese ca „Lupanar” sau „Forografia ta”, si-a gasit locul si o foarte promitatoare „Dragoste rurala”. Artistul care si-a castigat locul pe piata muzicala cu celebrul “Ma iubeste femeile“ este indragostit, inainte de toate, de femeia care l-a facut fericit si care i-a dat cele mai frumoase daruri “pe care le poate primi un derbedeu, inainte de a deveni barbat”.
 
 
ADRIAN NAIDIN, O REVELATIE A SCENEI CULTURALE. Stralucitor in partiturile clasice, plin de forta si har in folclor, Adrian Naidin, continua sa testeze sunete si maniere de expresie in colaborari exceptionale. Invitat special al lui Nicu Covaci in anul in care trupa Phoenix a implinit 50 de ani de existenta, Adrian Naidin a convins publicul cu vigoarea etno-rock, intr-un insolit proiect fusion testat deja intr-o serie de spectacole organizate in Bucuresti si in tara. Colaborator al lui Moby pentru coloana sonora a filmului The Necessary Death of Charlie Countryman, un proiect de suflet al americanului Shia LaBeouf, Adrian Naidin este un muzician complet, inovator si experimental. Confirmat de muzicianul leton Mischa Maisky, care i-a fost profesor, si de regizorul grec Mihalis Kakogiannis – care i-a fost admirator, Adrian Naidin a fost aplaudat, alaturi de pianistul Raul Kusak, pentru proiectului world “Cantice’n cerc”, la Festivalul Folk You sau la Freedom Jazz de la Vama Veche, si a fost primit cu ovatii pe scena Teatrului National din Bucuresti, alaturi de actorii Ion Caramitru si Horatiu Malaele,.
 
 
RADU IACOBAN, PRINTRE REBELII NOULUI VAL. Inspirat de sarmul extraordinarei Sharon Stone, careia i-a dat replica in “What About Love”, filmul lui Klaus Menzel turnat, vara trecuta, in Romania, ghidat, la inceput de cariera, de regizori importanti, printre care Cristian Mungiu sau Constantin Popescu, pentru filme ca “Amintiri din Epoca de Aur”, sau “Portretul luptatorului la tinerete”, Radu Iacoban este unul dintre rebelii noului val, un actor plin de forta, experimental, inspirat, inovator. A intalnit pe platouri nume sonore ale cinematografiei mondiale, cum ar fi Andy Garcia, dar si stele ale cinematografiei interne, de la Magda Catone la Mircea Danieliuc. Sensibil rostitor de versuri, simte intr-o maniera foarte personala muzica si ritmul cuvintelor, pe care le reinventeaza apoi in cele mai ingenioase si impredictibile sensuri.
 
Mihai Margineanu, Florin Chilian, Adrian Naidin si Radu Iacoban ne pregatesc un DAR DIN DRAGOSTE, un concert spectacol care va avea loc pe 6 martie 2013 la Sala Palatului!
 

Citește în continuare