Skip to content

Mihail: Visul meu e sa ajung un artist de calitate (interviu Urban.ro)

Mihail e o aparitie discreta in peisajul muzical romanesc, insa amatorii de muzica buna, de suflet, au fost cuceriti rapid de stilul tanarului cantaret. Cu povesti de iubire ca Dans noctur, Mihail se face remarcat in zona de indie pop.

1.Ai aparut in industria muzicala romaneasca insa lumea stie putine despre tine. Povesteste-ne cum a inceput dragostea ta pentru muzica, te-au impinsa parintii de la spate?

Din cate imi amintesc a fost o chestie reciproca legata de muzica si din partea parintilor. Tin minte ca tot vorbeam de mic ca vreau sa fac scoala de pian, pentru ca parintii mi-au facut cadou un pian micut si de acolo cred ca a pornit totul. Dar am simtit acest sentiment puternic, prima data in clasa a I-a, cand am urcat pe scena casei de cultura si am cantat ceva. Am simtit valul ala mare de emotii si doza mare de adrenalina si starea aia de conexiune cu in jur de 1000 de oameni, i-am dat de gust si mi-am dat seama ca mai vreau sa traiesc senzatiile astea.

2. Cum ai ajuns in Romania si mai ales cum ai ajuns la cantat, tinand cont de formarea ta de artist plastic?
Muzica a fost prezenta in viata mea tot timpul chiar si in momentul cand eram indecis dupa liceu, sa fac facultatea de muzica (canto) sau facultatea de arte. Am ales artele vizuale pentru ca asa am simtit in acel moment. A fost o provocare pentru mine idea de design, asa ca am mers sa vad ce-i cu ea.

Am ajuns in Romania dupa ce am fost admis la Universitatea de Arte si Design din Cluj Napoca. Cu toate astea, in anii de studentie am cantat mult prin camin, pub-uri si tot am auzit vorbe bune la adresa mea ca ar trebui sa fac ceva mai serios in privinta muzicii. Toata lumea ma stia de “e tipul inalt cu chitara?” Paralel cu Facultatea de Arte si Design am tot exersat la chitara si voce. Intre timp, am absolvit facultatea si mi-am promis mie ca vreau sa dau totul la o parte pentru un an de zile si sa-mi incerc norocul in muzica si, daca nu se intampla nimic serios timp de un an, atunci revin la arte si design.

3. Cat de diferita e Romania fata de Moldova in ceea ce priveste oportunitatile pentru artisti?

Sincer, nu prea stiu care sunt diferentele dar banuiesc ca e un pic mai simplu, tinand cont ca piata de desfacere e mai mica si concurenta nu e chiar asa de mare. Dar din auzite am inteles ca multi artisti tot incearca sa se lanseze pe piata romaneasca. Nu ma prea pot pronunta dar, sincer, le doresc succes.

4. Crezi ca fiind dezvoltat pe mai multe planuri artistice ai un avantaj in muzica?
Cu siguranta. Toate sunt legate, de multe ori muzica nu te poate ajuta sa te exteriorizezi asa cum face o ora de pictat, totalmente alt efect. Un alt avantaj este la partea de promovare a artistului, unde e muzica, acolo e si imagine. Ai nevoie de campanie de promovare in care au nevoie de fotografii, chestii grafice, logo, site-uri, postere si multe alte chestii care le pot face singur.

5. Cum apar piesele? Ajungi la studio si compui direct sau vii cu lectia facuta de acasa?
Sunt zile si zile. De obicei cele mai faine idei se nasc in studio, cand esti cu castile in urechi si incerci sa improvizezi pe un beat. Dar ideile care se nasc in studio tot vin de afara asa ca is legate una cu alta. Piesele vin din experimente si greseli de cele mai multe ori. Cele mai faine idei sunt acelea care nu le gandesti, care vin natural, sunt traite si simtite cu adevarat.

6. Ce te inspira atunci cand compui? Citisem ca prima ta piesa a venit dintr-o despartire, restul cum au aparut?
Cum am mai zis in mai multe articole, ma poate inspira orice, “Dans nocturn” a venit dintr-o despartire, “Doar visuri” dupa un stand up comedy show. Ma inspira tot ce e in jurul meu. Insa, de multe ori, pentru a crea n-ai nevoie de inspiratie, pur si simplu lasi sa curga din tine tot ce e deja acumulat.

7.Dupa ce ti-ai descoperit si latura muzicala, cum iti e cel mai la indemana sa te exprimi – in pictura/fotografie sau in versuri si note?

Toate experientele astea mi-au dezvoltat creativitatea si au pus bazele in formarea mea ca artist. Nu pot sa le separ una de alta, toate imi plac la fel de mult doar ca, momentan, m-am canalizat pe muzica mai mult. Fiecare din aceste pasiuni au farmecul lor si te ajuta sa te exteriorizez diferit. E ca si cum ai evada in alta lume.

8. E mai simplu sa iti realizezi propriile videoclipuri, stiind mai bine ce ai vrut sa transmiti decat sa lasi asta pe mana altui regizor?
Da, e mai simplu si mai distractiv. Nu te preseaza timpul, nu trebuie sa te grabesti. Iti permiti sa incerci mai multe abordari. Desi, din colaborarile cu alti regizori sau cameramani am invatat multe alte lucruri.

9. Care e visul tau cel mai mare legat de muzica ta?
Visul meu este sa ajung un artist de calitate, imi doresc mult sa fac muzica buna si sa se bucure de ea cat mai multa lume.

10. Ce parere ai despre concursurile de talente, mai ales ca ai si participat la unul?
Pentru cei pasionati de muzica si care simt ca au ceva de spus iti dai seama ca e o alternativa foarte buna de a se face remarcati. Cu toate ca experienta mea are un gust mai amar, pana la urma e o experienta din care am invatat si eu ceva. Cu siguranta acest lucru m-a determinat sa devin mai bun in ceea ce fac, dar cu toate astea, nu cred ca as mai participa la un concurs de genul.

 

Daca vreti sa mai aflati lucruri interesante si despre alti cantareti, aici gasiti un interviu cu Alina Eremia si unul cu Bitza, luat in primavara acestui an. 
 
Cum vi se pare Mihail? Va place muzica lui? 

Citește în continuare

Adele, regina VEVO!

Nici o zi fara Adele, se pare ca acesta e motto-ul cantaretei pana la aparitia noului ei album. De data aceasta, avem o veste despre Adele care tocmai a intrecut-o…

Citeste mai mult