Skip to content

Mini serialul Chernobyl, favorit la Premiile Emmy in 2019

Cu doar cateva zile inainte de finalul lunii iulie, nominalizarile la Premiile Emmy 2019 au fost anuntate. Echivalent al premiilor Oscar in cinematografie, premiile Emmy se acorda, incepand cu anul 1949, celor mai bune productii de televiziune, la urmatoarele categorii (cele mai importante), potrivit libertatea.ro:

•    Cel mai bun actor intr-un serial sau film TV
•    Cea mai buna actrita intr-un serial sau film TV
•    Cel mai bun actor intr-un serial de comedie
•    Cea mai buna actrita intr-un serial de comedie
•    Cel mai bun actor intr-o drama TV
•    Cea mai buna actrita intr-o drama TV
•    Cel mai bun reality-show
•    Cel mai bune talk-show de divertisment
•    Cel mai bune serial
•    Cel mai bune serial de comedie
•    Cea mai buna drama TV
•    Cea mai buna miniserie

Decernarea premiilor Emmy in 2019 va avea loc pe data de 22 septembrie, la Microsoft Theater din centrul orasului Los Angeles, California, SUA, una dintre cele mai impunatoare sali de teatru americane.

,,Chernobyl’’, favoritul caselor de pariuri la categoria ,,Cea mai buna miniserie’’

Asa cum era de asteptat, mini seria ,,Chernobyl’’, produsa de HBO/Sky, are toate sansele sa castige unul din Premiile Emmy 2019, fiind creditata cu prima sansa la casele de pariuri internationale. Iata, de exemplu, cum arata in acest moment cotele la pariuri oferite de Unibet pentru ,,Cea mai buna miniserie’’ la Premiile Emmy 2019:

1.    Chernobyl – cota 1.60
2.    Escape at Dannemora – cota 3.25
3.    When They See Us – cota 3.25

Serialul ,,Chernobyl’’ este un documentar zguduitor despre accidentul petrecut pe data de 26 aprilie 1986, la centrala nucleara din Ucraina, Uniunea Sovietica, ce a avut ca urmare eliberarea de material radioactiv in Belarus, Rusia, Ucraina si chiar tarile scandinave si din Europa de Vest. Pentru cei care nu urmarit inca serialul, o sa spunem doar ca notele de 9.5 primite pe cinemagia.ro si imdb.com spun totul despre calitatea serialului regizat de suedezul Johan Renck (Shut Eye, Bloodline, The Last Panthers, Halt and Catch Fire, Bates Motel, Vikings, The Walking Dead, Downloading Nancy).

Castigator al premiului pentru cea mai buna actrita (Patricia Arquette) dintr-o miniserie sau film TV la Globul de Aur 2019, ,,Escape at Dannemora ’’(Evadare din Dannemora) ne prezinta povestea celor doi condamnati pentru crima ce au reusit sa evadeze in 2015 dintr-o inchisoare din nordul orasului New York, ajutati de amanta acestora, gardian la aceeasi inchisoare. Notat cu 7.9 pe cinemagia.ro si 8.00 pe imdb.com, ,,Escape at Dannemora ’’ este creditat cu sansa a doua la Premiile Emmy – categoria ,,Cea mai buna miniserie’’.

Miniseria creditata cu sansa a treia la Premiile Emmy,,When They See Us’’ trateaza infioratorul caz al celor 5 minori, 4 afroamericani si un hispanic, Kevin Richardson, 14 ani, Raymond Santana, 14 ani, Antron McCray, 15 ani, Yusef Salaam, 15 ani și Korey Wise, 16 ani, condamnati in 1989 pe nedrept la inchisoare (pedepse cuprinse intre 5 si 15 ani) in dosarul Central Park Five, pentru atacarea si violarea Trishei Meili.

Pe locurile 4 si 5 in topul favoritelor la Unibet se afla serialele ,,Fosse/Verdon’’ si ,,Sharp Objects’’, fara sanse prea mari la locul 1, daca iei in considerare cotele afisate: 15.00, respectiv 21.00.

Citește în continuare