Skip to content

La MNAR incep o serie de ateliere de arta pentru copii. Programul este structurat pentru ciclurile prescolar, primar, gimnazial si liceal, iar oferta educativa se poate desfasura si online

Muzeul National de Arta a Romaniei (MNAR) a anuntat o noua oferta educativa pentru anul scolar 2021-2022, structurata pe grupe de varste, corelata cu ciclurile prescolar, primar, gimnazial si liceal. Programa este lansata in parteneriat cu Asociatiile Artelier D, Proiecte pentru copii, ArtCrowd, artisti in educatie si De-a arhitectura. Initiativa se numeste „Invatam dintr-o privire”, iar programele sunt adaptate fiecarui grup de varsta si au la baza contactul direct cu opera de arta originala si procesul de creatie ca modalitate de explorare a relatiei cu sine si cu lumea.

Conform informatiilor oficiale, atelierele sunt special concepute pentru a dezvolta imaginatia participantilor si sunt gandite sa incurajeze creativitatea, sa dezvolte abilitati artistice si sa ofere noi cunostinte din spectrul artistic. Atelierele ofera perspective asupra operelor de arta, fiind prezentate intr-o maniera relevanta pentru fiecare categorie de varsta, care incurajeaza spiritul de observatie si imaginatia.

Programele educative se desfasoara de miercuri pana vineri, incepand cu ora 10.00, atat la Muzeul National de Arta al Romaniei, din Calea Victoriei 49-53, cat si la Muzeul Colectiilor de Arta, din Calea Victoriei 111. Pentru cursurile fizice, intreaga oferta este disponbila aici.

Mai mult, oferta educativa MNAR prezinta si o serie de programe care se pot desfasura in mediul online, la clasa sau de acasa. Printre cursurile pe care copiii le pot urma se numara „Calatorie prin anotimpuri”, „Cartea cubista”, „In jurul lumii”, „Portretul sau cum sa-ti desenezi prietenii” sau „Sa descalcim perspectiva”, printre altele. Oferta completa este disponibila aici.

Pentru a participa la aceste cursuri, programarile se fac cu cel putin o saptamana in avans la adresa de mail [email protected], iar materialele pentru activitatile creative fizice sunt puse la dispozitie de muzeu. Durata programelor este intre 60 si 120 minute, iar preturile sunt intre 10-35 lei/ participant.

Citește în continuare