Skip to content

BNR lanseaza o moneda de argint cu Regina Ana, la centenarul nasterii sale. Moneda poate fi comandata online incepand de astazi

Cu ocazia centenarului nasterii Reginei Ana a Romaniei (18 septembrie 2023), Banca Nationala a Romaniei pune in circulatie o moneda de argint. Valoare nominala 10 lei a monedei este 10 lei si este realizata din argint cu un diametru 37 mm si o greutate de 31,103 g.

Moneda va avea un tiraj de 5,000 piese.

Pentru rezervarea pieselor numismatice in vederea achizitionarii puteti utiliza acest Formular, incepand cu 24 iulie 2023, ora 10:00, in limita stocului destinat rezervarilor online.

In cazul in care stocul de monede numismatice destinat rezervarilor online se epuizeaza, exista si posibilitatea achizitionarii direct de la ghiseele sucursalelor regionale ale BNR, fara a fi necesara o rezervare in acest sens, incepand cu data lansarii emisiunii.

Aversul monedei prezinta castelul Savarsin, inscriptia „ROMANIA” in arc de cerc, stema Romaniei, valoarea nominala „10 LEI” si anul de emisiune „2023”. Reversul monedei prezinta portretul si monograma Reginei Ana si inscriptiile ,,REGINA ANA” si ,,100 DE ANI DE LA NASTERE”.

Monedele din argint vor fi ambalate in capsule de metacrilat transparent si vor fi insotite de brosuri de prezentare si certificate de autenticitate, redactate in limbile romana, engleza si franceza. Pe certificatele de autenticitate se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central.

Pretul de vanzare pentru moneda din argint este de 490,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv brosura de prezentare si certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 100 de ani de la nasterea Reginei Ana au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Lansarea in circuitul numismatic a acestor monede se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.