Skip to content

Se lanseaza o noua moneda de colectie pentru a sarbatori 60 de ani de la infiintarea trupei Rolling Stones intr-o editie limitata de 10.000 exemplare. O moneda costa 23.5 lire sterline

The Rolling Stones-Claude Gassian

The Royal Mint a lansat o noua moneda de colectie care sarbatoreste emblematica trupa britanica The Rolling Stones, care anul acesta implineste 60 de ani pe scena. Noua moneda este a cincea din seria „Legende muzicale” a The Royal Mint, celelalte avand tematica Queen, Elton John, David Bowie si The Who.

Moneda este in editie limitata de 10.000 de exemplare si este pentru prima data cand The Rolling Stones apare pe o astfel de moneda. The Royal Mint a creat inclusiv un ambalaj special, personalizat, care povesteste despre cariera incredibila a trupei, intregul pachet fiind conceput in parteneriat cu The Rolling Stones. Pasionatii de numismatica sau colectionarii de obiecte cu numele trupei pot achizitiona moneda pentru 23.5 lire sterline, care se poate comanda de aici.

Trupa The Rolling Stones a fost formata in 1962 iar de-a lungul timpului a lansat 25 de albume care s-au vandut in peste 240 de milioane de exemplare.

Cel mai nou single The Rolling Stones, „Scarlet”, a fost lansat la inceputul lunii august. Piesa a fost inclusa pe varianta remasterizata a albumului „Goats Head Soup” (1973), care a avut lansarea pe 4 septembrie. Albumul va cuprinde si piesele „Criss Cross” si „Ghost Town”, o compozitie originala, pe care trupa le-a anuntat de curand.

Infiintat in 1962 la Londra, grupul britanic a lansat 30 albume de studio, care au fost vandute in aproximativ 200 de milioane de copii pe plan mondial. „Their Satanic Majesties Request” (1967), „Beggars Banquet” (1968), „Let It Bleed” (1969), „Sticky Fingers” (1971), „Exile on Main St” (1972), „It’s Only Rock ‘n Roll” (1974), „Tattoo You” (1981), „Steel Wheels” (1989), „Voodoo Lounge” (1994) si „Bridges to Babylon” (1997) sunt printre cele mai cunoscute albume ale trupei. Grupul britanic a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame in 1989.

Anul trecut, trupa britanica a deschis primul magazin dedicat fanilor, unde se gasesc haine, masti cu grafica formatiei, ochelari de soare, dar si colectia de discuri a acestora.

Magazinul RS No.9 poate fi gasit la numarul 9 pe Carnaby Street, una dintre cele mai aglomerate strazi din centrul Londrei, celebrul cartier Soho.

Citește în continuare