Skip to content

MUBI ofera trei luni de filme din istoria cinematografiei la un pret de 1 euro

MUBI este o platforma internationala de filme care ofera publicului posibilitatea de a vedea in perioada carantinei, productii celebre cu nume sonore din industria cinematografica.

Timp de 3 luni cinefilii se pot bucura de filme prestigioase la un abonament special de 1 euro.

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu MUBI precizam ca echipa lor alege cate un film in fiecare zi, care este disponibil online timp de 30 de zile

Selectia variaza de la filmele cel mai putin cunoscute din trecutul cinematografiei pana in zilele noastre. Site-ul vine ca un raspuns la inchiderea cinematografelor in aceasta perioada, iar serviciul de streaming este disponibil pentru vizionarea online pe mobil, tableta, televizor sau console de jocuri.

Povestea a inceput in 2007 cand actualul patron al platformei se afla intr-o cafenea in Tokyo si a vrut sa vada “In The Mood for Love” regizat de Wong Kar-wai in 2000 si nu a putut

Acesta si-a dat seama ca nu exista niciun serviciu de streaming care sa permita vizionarea filmelor oricand si oriunde in lume. Asadar, a luat decizia de a infiinta MUBI, care 7 ani mai tarziu a ajuns la o baza de date de 100 000 de abonati si 7 milioane de utilizatori ai platformei. Succesul lui s-a masurat in posibilitatea de a aduce laolalta filme bune si public cinefil.

MUBI s-a pozitionat de la inceput ca o platforma pentru filme cult, clasice, independente si de festival

Echipa platformei tine legatura cu producatorii, distribuitorii si regizorii din toata lumea pentru a adauga titluri noi dupa fiecare sezon. Fiecare tara este reprezentata de distribuitorul sau si alegerea filmelor ii apartine.

Filmele romanesti au fost si ele prezente pe platforma

Filme ca “Al doilea joc” (r. Corneliu Porumboiu), “Marti, dupa Craciun” (r. Radu Muntean) sau “Nunta muta” (r. Horatiu Malaele) au putut fi vizonate pe platforma de-a lungul timpului. Nu toate filmele au subtirare in limba romana. Cel mai des sunt subtitrate in engleza.

O selectie de filme din sectiunea dedicata Festivalului International de Film de la Berlin din 2019, Berlinale Special, este prezenta pe MUBI

Filme ca “So Pretty” (r. Jessie Jeffrey, Dunn Rovinelli, U.S., 2019), “The Awakening of the Ants” (r. Antonella Sudassasi, Costa Rica, 2019), “Olanda” (r. Bernd Schoch, Germania, 2019) sau “Selfie” (r. Agostino Ferrente, Franta, 2019) se pot vedea saptamana aceasta.

In curand vor fi disponibile publicului din Romania spre vizionare “High Life” din 2018 cu Claire Denis in rol principal, “Autumn Sonata” al lui Ingmar Bergman din 1978 alaturi de sezonul “The Inner Demon” semnat tot de acesta sau “Lady Vengeance” semnat de Park Chan din 2005.

Citește în continuare