Skip to content

Musicalul Diana, noua senzatie pe Broadway

In primavara viitoare, pe Broadway, va avea premiera un musical despre care deja se vorbeste foarte mult: Diana.

Productia a avut premiera la San Jose si, gratie succesului foarte mare, e mutata acum la New York. Povestea este axata pe casnicia tumultuoasa a regretatei printese Diana cu printul Charles, fara sa se faca referire la accidentul care i-a provocat decesul.

Cum este vorba de un musical care are o structura exacta si o miza pentru spectatori, chiar si in prezenta unui conflict (relatia cu Charles), tonul final este optimist, motivational, iar spectatorii  pleaca bine dispusi acasa.

O transformare foarte apropiata de realitate si o actrita in ascensiune, reteta sigura pentru „Diana”- The Musical

In rolul printesei Diana a fost aleasa tanara actrita Jeanna de Waal, care nu e foarte cunoscuta nici in America la nivel national, dar are cronici foarte bune pentru prestatiile sale in teatru.

In plus transformarea pe care au realizat-o cei de la make-up, hair si costume o ajuta foarte mult sa semene cu Diana.

Din martie anul viitor o puteti vedea, daca ajungeti in New York la Longacre Theatre

Tot mai multe productii de teatru sau film ilustreaza o parte din istoria Casei Regale britanice

In ultimii 20 de ani am avut productii exceptionale centrate pe istoria monarhiei britanice. Cate Blanchett a castigat un Oscar interpretand-o pe Reginal Elisabeth I in „Elisabeth”, Colin Firth a fost nominalizat la Oscar cu „The King’s Speech”, povestea Regelui George VI (filmul a avut 12 nominalizari), „Mary Queen of Scots” cu Saoirse Ronan, un film despre regina Mary Stuart a avut premiera anul trecut, iar Judi Dench a adus povestea reginei Victoria in atentia publicului in superbul „Victoria & Abdul”.

Desigur, cea mai spectaculoasa dintre productii a fost „The Queen”, cu exceptionala Helen Mirren in rolul Reginel Elisabeth II-a, rol care i-a adus si un Oscar.

Nimic nu e intamplator, asa ca daca privim in macro, la problemele de imagine pe care le are Marea Britanie, post decesul Printesei Diana, post Brexit, avalansa aceasta de filme „royal” mai ajuta putin la recuperarea patriotismului.

Citește în continuare