Skip to content

La 100 de ani de la evenimentele reale care l-au inspirat, musicalul „Thrill Me”: Povestea lui Leopold si a lui Loeb” se joaca la Teatrul Metropolis in mai si iunie 2024

Ultimele reprezentatii din stagiune ale musicalului „THRILL ME: Povestea lui Leopold si a lui Loeb” de Stephen Dolginoff vor avea loc pe 23 mai si 2 iunie, la orele 19:30, la Sala Mica a Teatrului Metropolis. Montarea din Romania coincide cu aniversarea a 30 de ani de la scrierea libretului si implinirea a 100 de ani de la evenimentele care i-au stat la baza.

Scris in 1994, cu peste 200 de montari in 25 tari, tradus in 16 limbi, ”THRILL ME” este un musical intim in doua personaje acompaniate de un pianist, inspirat de povestea adevarata a tinerilor de 19 ani, Nathan Leopold (Dragos Ionita) si Richard Loeb (Andrei Marcuta), doi studenti supradotati provenind din familii influente in Chicago-ul interbelic.

Pasionati de teoriile lui Nietzsche despre supraom, manati de complexe de superioritate intelectuala, dar si de sentimente profunde de inadecvare (Nathan ascunzandu-si homosexualitatea, iar Richard –  pofta distructiva de necontrolat), cei doi studenti la Drept incheie un pact, pentru a-si satisface reciproc nevoile. In scurt timp, fuga celor doi dupa noi senzatii tari si dorinta de a lasa o amprenta puternica in istorie ii conduce la crima din 21 mai 1924, care a socat America si a culminat cu unul dintre cele mai controversate si mediatizate procese de pana atunci.

Musicalul „THRILL ME” prezinta latura nevazuta a povestii din perspectiva celor doi tineri si evolutia relatiei tensionate dintre acestia, propunandu-si sa exploreze posibile motivatii si sa lanseze spectatorilor intrebarea „Cat de departe poti fi dispus sa mergi pentru iubire si acceptare?”.

Montat in preimera nationala la Bucuresti, la 100 de ani de la aceste evenimente si la 30 de ani de la scrierea textului, spectacolul de la Teatrul Metropolis este o drama psihologica despre vulnerabilitate, maturizare, cautarea identitatii si despre valentele profund nocive ale pasiunilor obsesive, cat si un thriller politist despre manipulare si impostura. Totul este potentat la pian de Mihai Murariu, pe o excelenta partitura care aminteste de jazz-ul anilor ’20 si de filmele noir are secolului trecut. Regia este semnata de Ionut Grama si de Dragos Muscalu, iar din echipa spectacolului fac parte Raluca Lupan (miscare scenica), Georgiana Mototolea (pregatire vocala), Ioana Pashca (consultant scenografie), Vladimir Turturica si Iolanda Mutu (costume) si Andrei Délczeg (lighting design).

Citește în continuare