Skip to content

Muzee neobisnuite din intreaga lume. Sunt dedicate zgarzii de caine, toaletei sau taiteilor.

Lucrurile iesite din comun au constituit intotdeauna o atractie pentru oameni, prin urmare nici muzeele nu au iesit din linie, iar curatorii au infiintat o serie de muzee neobisnuite si unice in diferite parti ale lumii. Pentru aceia care s-au plictisit de expozitiile organizat clasic, dar care au si ceva umor, iata cateva dintre cele mai bizare muzee pe care le veti putea vizita imediat ce restrictiile de calatorie vor fi ridicate.

Muzeul Subacvatic Cancun din Mexic are peste 500 de sculpturi, toate aflate sub apa si realizate de sculptorul britanic Jason de Caires Taylor si inca 5 artisti mexicani.

Este cel mai mare muzeu marin din lume dedicat artei conservarii si reprezinta o atractie populara pentru locuitorii din zona. A fost deschis in noiembrie 2010 dupa conceptul lui Jaime Gonzalez Canto cu scopul de a salva recifele de corali din apropiere, si ofera o destinatie alternativa scafandrilor. Vizitatorii pot avea norocul sa vada vietuitoare marine exotice, de la testoase la pisici de mare, inotand pe deasupra statuilor.

Muzeul international al toaletelor Sulabh din New Delhi este considerat ca fiind unul dintre cele mai ciudate muzee din lume. El expune modele noi si vechi adunate din toata lumea.

Dedicat istoriei globale a igienei si toaletelor, muzeul a fost infiintat in 1992 de Dr. Pathak si contine exponate din 50 de tari. De asemenea, vizitatorii vor afla informatii asociate cu dezvoltarea acestor obiecte. Piesele expuse au o vechime cuprinsa intre 3000 i.Hr si sfarsitul secolului al XX-lea, fiind aranjate cronologic: antic, medieval si modern. Curatorul muzeului, Dr. Pathak, a folosit veniturile muzeului pentru a construi mai multe toalete pentru accesul publicului larg. E un muzeu amuzant pentru o cauza nobila.

Muzeul Artei de proasta calitate (MOBA) isi are sediul in Somerville, in apropiere de Boston, si celebreaza arta de cea mai proasta calitate in toate formele sale.

Turistii plictisiti de lucrarile de arta celebre semnate Van Gogh sau Gauguin pot vizita acest muzeul privat care contine peste 600 de lucrari descrise de curatorul acestuia ca fiind „arta de prea joasa calitate pentru a fi ignorata” insa din cauza spatiului limitat, pot fi expuse doar intre 50 si 70 de piese. MOBA a fost fondat in 1994, iar admiratorii acestui fel de arta vor constata ca muzeul este chiar unul distractiv.

Infiintat in 1976, muzeul Dog Collar este neobisnuit, nu doar pentru ca se concentreaza pe zgarda de caine, dar si pentru ca se afla intr-o cladire impunatoare, mai precis castelul Leeds din Anglia.

Aceasta colectie unica este formata din aproape 100 de exemplare din epoca medievala si pana la cea victoriana si au fost adunate de-a lungul timpului de catre carturarul medieval irlandez John Hunt si sotia sa, Gertrude. Incepand cu secolul al XVIII-lea zgarzile acestor animale de companie au devenit mai decorative si mai putin functionale. Multe dintre piesele expuse au inscriptii si citate semnificative pentru stapanul cainelui.

Muzeul Cupnoodles din Osaka, Japonia, ofera o istorie a taiteilor instant denumiti „noodles” impreuna cu diferite forme ale lor.

Faimosii taitei au fost inventati de Momofuku Ando in 1958, dupa un an intreg de cercetari formand astfel o noua cultura alimentara si transformand taiteii instant fabricati in Japonia intr-un aliment global. Aproximativ 100 de miliarde de portii de taitei instant sunt consumate in fiecare an la nivel global. Muzeul expune 800 de pachete cu taitei instant, incepand cu faimoasa supa Chicken Ramen, care se prepara foarte repede, folosind apa fierbinte.

Citește în continuare