Skip to content

Muzeul de Arta Moderna din New York ofera 9 cursuri online gratuite, de arta contemporana, fashion si fotografie

Acestea sunt oferite cu scopul de a depasi mai usor carantina in care suntem din cauza COVID-19. Din acest motiv MoMA isi doreste ca atunci cand aceasta se va sfarsi, sa privim cu alti ochi lumea artei.

La fel ca alte muzee din lumea intreaga, MoMA este inchis, dar este prezent prin expozitii virtuale si resurse de invatare la distanta

Pana cand muzeele se vor deschide si ne vom putea bucura din nou de vizitele in care exploram diferite colectii de arta, MoMA ofera cursuri gratuite de arta prin intermediul platformei Coursera. Aceasta gazduieste peste 3.900 de astfel de cursuri, de diferite specializari. Durata lor este de 12 pana la 36 de ore, in functie de alegerea facuta si pot fi finalizate in ritmul pe care il doresc studentii.

Ofertele de care va puteti bucura se concentreaza pe profilul MoMA, cel de arta moderna

Cursurile nu sunt doar pentru cunoscatori. Sunt concepute pentru a indruma si a invata oamenii obisnuiti de a aprecia colectia vasta a muzeului si de a le oferi posibilitatea de a o intelege mai bine.

Acestea variaza de la arta moderna, la cea contemporana, moda si fotografie. De asemenea, trei dintre acestea sunt concepute special pentru profesori (sau parintii de acasa) care doresc sa realizeze lectii si exercitii interactive pentru copii.

Profesorii cu care va veti intalni sunt artisti, curatori si istorici de seama, din cele mai importante institutii de arta din lume.

Unul dintre cele mai importante cursuri pune in discutie arta contemporana luand in considerare mai mult de 70 de opera realizate intre 1980 si prezent, cu accentul pe arta din ultimul deceniu. Veti invata direct de la artisti, arhitecti si designeri din toata lumea despre procesele creative si ceea ce i-a inspirat.

Mai multe detalii aici

Arta moderna si idei. Acest curs are o abordare diferita, poate mai accesibila, care imparte arta si artistii in 4 teme: locuri si spatii, arta si idei, transformarea obiectelor cotidiene si arta si societate.

Mai multe detalii aici

Moda ca design. Cursul consta in discutii cu designeri, producatori despre articole de imbracaminte si accesorii, mai mult de 70 de articole, in care vom privi cu atentie ce purtam, de ce, cum este realizat si ce inseamna articolul respectiv.

Mai multe detalii aici

Aici gasiti alte doua cursuri disponibile pe care le puteti incerca: Pictura Creativitate

MoMA are de asemenea un podcast tur si o galerie virtuala unde puteti rasfoi intreaga colectie de arta moderna. Coursera ofera suplimentar seminarul Universitatii Yale despre “Stiinta well-being”, cursul de “Introducere in filosofie” al Universitatiiii din Edinburgh si “Cursul de criptografie pentru incepatori” al Universitatii Stanford.

Citește în continuare