Skip to content

Muzeul Fotbalului este parte din programul national Scoala Altfel. Pana pe 26 aprilie, in fiecare vineri copiii invata despre sportivi si diferite meserii in ateliere speciale

In fiecare vineri, pana pe 26 aprilie, portile de la Muzeul Fotbalului se deschid pentru elevii care vor sa vada ce inseamna Fotbalul Altfel. Intalnirile educative ii asteapta pe elevi cu o serie de activitati menite sa le starneasca atat curiozitatea, cat si dezvoltarea abilitatilor si a muncii in echipa.

Intalnirile incep cu un tur ghidat personalizat al muzeului, unde elevii si profesorii vor putea admira obiecte de colectie – evolutia mingii de fotbal, tricouri purtate de fotbalisti de legenda, precum Hagi, Popescu, Maradona sau Ronaldo, precum si alte exponate cu povesti uimitoare precum fanioane, postere, reviste sau chiar stadioane de fotbal in miniatura.

In plus, elevii vor avea sansa de a-si dezvolta cultura generala si de a invata despre profesii si meserii. Ei vor afla ce inseamna sa lucrezi intr-un muzeu, ce profesii exista intr-o echipa, dar si care sunt responsabilitatile fiecaruia: de la curator, muzeograf, pana la organizator de evenimente, specialist in comunicare, supraveghetor sau vanzator, copiii vor avea sansa sa intre chiar ei in rolul profesionistilor si sa rezolve atributiile membrilor echipei din care aleg sa faca parte, printr-o serie de provocari si activitati educative.

Intalnirea se va incheia cu o portie buna de distractie la ultimul spatiu din cele 5 dedicate muzeului, unde elevii vor intra „pe teren” si vor da gol la poarta, isi vor pune manusile virtuale de portari sau vor intra in rolul de comentatori sportivi.

Pe langa experienta inedita prin lumea fotbalului, elevii vor pleca acasa si cu o Diploma de participare la programul Scoala Altfel din cadrul initiativei organizata de Muzeul Fotbalului – Maraton de meciuri educative.

In anul scolar 2022-2023, peste 2000 de elevi si cadre didactice din aproape 50 de unitati de invatamant din 20 de judete ale tarii au participat la cele doua perioade ale programului national Scoala Altfel, in cadrul activitatilor desfasurate de Muzeul Fotbalului.

Biletele pentru grupuri organizate se pot achizitiona de pe www.footbalmuseum.ro, cat si de la receptia muzeului de pe Gabroveni 24, iar profesorii coordonatori beneficiaza in perioada 6 martie – 26 aprilie de intrare gratuita, in baza legitimatiei.

Este necesara o programare prin email la [email protected] sau telefonic la 0740.106.665.

Citește în continuare