Skip to content

A inceput My French Film Festival. Cinefilii pot viziona online gratuit 29 de filme ca „Zero Fucks Given” sau „The World After Us” si pot castiga o excursie la Paris

Pana pe 13 februarie 2023, cinefilii pot urmari 29 de lungmetraje si scurtmetraje disponibile pe cele 70 de platforme de streaming partenere ale My French Film Festival. Toate filmele sunt disponibile si pentru vizionarea din Romania, alaturi de Africa, America Latina, Asia de Sud-Est, Coreea de Sud, Polonia, Rusia si Ucraina.

Mai mult, intreaga lista de scurt-metraje din competitie si din afara ei este disponibila si pe Youtube, astfel incat cinefilii sa gaseasca mai usor continutul.

In competitia de anul acesta, sunt prezentate proiecte ca documentarul lui Alice Diop „We” – care gaseste legaturi intre vietile imigrantilor, adolescentilor indragostiti si pensionarilor, toti conectati printr-o cale ferata pentru navetisti sau comedia satirica „Bloody Oranges” a lui Jean-Christophe Meurisse.

Publicul le poate revedea pe Isabelle Huppert („Despre Joan”) si Adèle Exarchopoulos („Zero Fucks Given”), si se poate delecta cu povesti ca „The Braves” de Anaïs Volpé, „Magnetic Beats” de Vincent Maël Cardona si „Softie” de Samuel Theis. Preferatele festivalurilor din Saptamana criticii de la Cannes („A Tale of Love and Desire”) si Berlin („The World After Us”) completeaza competitia din acest an a My French Film Festival.

Festivalul „My French Film Festival” este primul eveniment de acest fel din Franta care se desfasoara exclusiv in mediul online.

Festivalul a ajuns la cea de-a 13-a editie si este organizat de Unifrance. Editia de anul acesta prezinta 29 de filme de genuri, formate si durate variate, care ilustreaza bogatia, vitalitatea si diversitatea cinematografiei de limba franceza. Totodata, 10 filme de lung metraj si 10 filme de scurt metraj sunt in competitie pentru marele premiu de 15.000 euro, iar spectatorii sunt invitati sa voteze filmele favorite.

Puteti viziona filmele din festival, aici. Mai mult, organizatorii incurajeaza cinefilii printr-un concurs sa ajunga intr-un weekend la Paris.

Mecanismul este simplu, trebuie sa trimiteti o fotografie folosind platforma dedicata filmelor sau uitandu-va la unul dintre filmele din selectie, detalii aici.

Citește în continuare