Skip to content

Nike a creat cu Hyperice pantofii sport care fac si masaj de recuperare. Echipamentul va fi folosit la Jocurile Olimpice 2024, dar va putea fi achizitionat si de publicul larg

Intr-o colaborare care depaseste standardele incaltamintei sport  Nike colaboreaza cu compania Hyperice specializata in echipamente pentru recuperare medicala pentru o pereche de incaltaminte care face, la propriu, masaj.

Noul pantof sport are la baza ideea din „HyperBoot” care este un instrument compact de recuperare si ofera masaj prin compresie cu aer si caldura pentru picioare si glezne, folosind aceeasi tehnologie HyperHeat incorporata in seria Venom de dispozitive de nanotehnologie Hyperice. Este portabil, usor si nu necesita un cablu de alimentare sau o baterie externa – cu alte cuvinte, un salt masiv inainte pentru tehnologia de recuperare.

Condensarea intregii tehnologii intr-un pantof de dimensiuni normale a fost o provocare uriasa, potrivit fondatorului Hyperice, Anthony Katz. „Prima a fost dimensiunea, obtinerea tuturor componentelor plus o baterie la bord intr-un mod elegant si sa ne asiguram ca atunci cand purtam cizma se simte in continuare ca un pantof normal”, a declarat Katz. „A doua provocare a fost abordarea curbelor pantofului – nu ofera multe suprafete plane”. El a explicat ca a fost o „combinatie de design industrial excelent care a luat in considerare, de asemenea, nevoile componentelor electronice de a se potrivi si de a functiona” care a facut acest lucru posibil.

HyperBoot urmeaza sa aiba o prezenta importanta la Jocurile Olimpice de la Paris din aceasta vara.

Hyperice si Nike au colaborat indeaproape cu mai multi olimpici pentru a adapta dispozitivul la nevoile lor – de exemplu, ghetele au fost concepute pentru a viza calcaiul lui Ahile pentru recuperare, dupa ce sportivii au solicitat in mod special solutii pentru recuperarea acestei parti a piciorului. Dar, in timp ce acesti performeri de elita vor vedea beneficiile cizmelor acum, Katz a spus ca HyperBoot a fost proiectat pentru a fi eventual de folos unui public mai general.”Vedem aceste produse in beneficiul oricui isi ingrijeste corpul si imbunatateste modul in care se simt”, a spus el.

Incaltamintea Nike x Hyperice este o incaltaminte inalta portabila si mobila care ofera caldura si masaj dinamic de compresie a aerului la cerere pentru picioarele si gleznele sportivilor.

Pantoful contine un sistem de vezici Normatec cu aer dublu lipite de elemente de incalzire care distribuie uniform caldura in intreaga parte superioara. Aceasta combinatie este conceputa pentru a conduce caldura adanc in muschii si tesuturile din picior si glezna, ajutand sportivii sa se miste, sa performeze si sa se recupereze in mod natural mult mai repede. In acest scop, sportivii care au testat pantofii au raportat ca picioarele si gleznele lor se simt mai libere si mai usoare – ca si cum si-ar fi terminat deja incalzirea inainte de a-si incepe rutina obisnuita.

Sportivii pot sincroniza caldura si compresia ambilor pantofi prin apasarea unui buton sau pot alege sa foloseasca pantofii din stanga si din dreapta in mod individual – selectand din trei niveluri distincte de compresie si caldura alimentate de un pachet de baterii in talpa fiecarui pantof.

Unul dintre primii sportivi care a testat acest nou pantof este baschetbalistul LeBron James. „Din momentul in care am incercat ghetele si vesta Nike x Hyperice in timp ce erau inca in curs de dezvoltare acum mai bine de un an, am stiut ca vor schimba jocul pentru incalzirea si recuperarea sportivilor.”

Gheata Nike x Hyperice este cea mai recenta inovatie in domeniul tehnologiei portabile si a fost comparata cu propria maseuza personala, ea va putea fi insotita si de o vesta care se raceste/ incalzeste la o apasare de buton masand spatele si puncta cheie ale coloanei vertebrale.

Ambele vor putea fi achizitionate si de publicul larg. Aici puteti descoperi alte echipamente de recuperare create de Hyperice care pot fi cumparate si de publicul larg.

Articol sustinut de Banca Transilvania.

Citește în continuare