Skip to content

Nike a relansat perechea de incaltaminte sport pe care o primeste Tom Hanks in Forrest Gump, la 30 de ani de la debutul filmului. Modelul a fost introdus cu ocazia Jocurilor Olimpice din 1972.

Pantofii Nike Cortez, unul dintre cele mai recognoscibile modele ale brandului, au revenit in varianta originala cu ocazia aniversarii de 30 de ani de la lansarea filmului Forrest Gump (1994) — castigator a 6 premii Oscar in 1995, printre care cel mai bun film, cel mai bun actor in rol principal si cel mai bun regizor. 

Incaltamintea in culorile alb, rosu si albastru au devenit un element recognoscibil instantaneu pentru rolul lui Forrest — jucat de Tom Hanks — care alearga prin America purtand perechea de pantofi. In film, Forrest primeste pantofii de la prietena sa din copilarie, Jenny Curran — jucata de Robin Wright —, devenind un simbol cheie pentru protagonist. 

Reintroducerea acestor pantofi sport pe piata marcheaza si 52 de ani de la lansarea modelului cu prilejul jocurilor Olimpice de Vara de la München din 1972. Noii pantofi sunt o replica aproape exacta a design-ului initial, cu mici modificari cerute de public.

Design-ul a fost realizat in 1968 de catre Bill Bowerman, co-fondatorul Nike, si este prima pereche de pantofi sport care a adus succes brandului. Au fost promovati in cadrul Olimpiadei drept incaltaminte de alergat, iar ulterior au fost adaptati pentru utilizarea zilnica, devenind populari mai ales in Los Angeles la inceputul anilor 1970. 

Pretul accesibil si designul curat si simplu au propulsat vanzarile modelului, devenind in timp un element esential pentru garderoba personala si unul dintre cei mai bine vanduti pantofi din istoria companiei Nike.

Pentru relansare, Nike a facut cateva modificari asupra design-ului dupa cum au cerut fanii brandului, insa fara a altera look-ul retro.

Noii pantofi au fost imbunatatiti si adaptati pentru stilul de viata actual, avand mai mult spatiu pentru degetele de la picioare, ceea ce asigura un confort sporit. Peretii laterali sunt mai robusti acum, astfel incat pantofii sa-si pastreze forma si sa reziste cat mai mult in timp.

Acest model de pantofi sport a fost lansat pe 8 mai si se vinde la pretul de 100 de euro. 

Citește în continuare