Skip to content

Noaptea Literaturii Europene are loc in week-endul acesta. Lari Georgescu, Bogdan Albulescu si Sofia Zadar sunt parte din programul de lecturi.

Editia de anul acesta a Noptii Literaturii Europene reuneste sesiuni de lectura si perfomance-uri, sambata, 11 septembrie, intre 18,30-21,30, la Muzeul National al Literaturii Romane, Libraria Humanitas Kretzulescu, Muzeul National de Istorie a Romaniei si Piata Odeon.

Evenimentul va aduce in fata publicului opere literare provenite din opt tari europene, din Grecia, Ungaria, Franta, Germania, Romania, Polonia, Cehia si Belgia, recent traduse in limba romana, fragmente din aceste carti, de la proza la poezie, urmand a fi lecturate de Bogdan Albulescu, Ada Navrot sau Sofia Zadar.

„Pentru prima data in istoria proiectului, aceasta editie va avea loc in aer liber, in patru spatii exterioare de pe Calea Victoriei. Acest lucru este posibil datorita proiectului Strazi Deschise, care transforma anumite strazi din centrul capitalei in zone pietonale in timpul zilelor de weekend. Contextul face ca acest eveniment literar sa fie accesibil unui public larg, format din trecatorii de toate varstele, si nu doar pasionatilor de literatura europeana”, mentioneaza ICR, organizatorul principal al evenimentului.

Muzeul National al Literaturii Romane gazduieste doi invitati, Fundatia Culturala Greaca, unde programul cuprinde lectura romanului „Mama cainelui” de Pavlos Matesis, cu Ada Navrot care va prezenta cartea si Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar Bucuresti, care prezinta  „Faust pe mari” de Karácsonyi Zsolt, in lectura lui Peter Sragher.

Libraria Humanitas Kretzulescu prezinta cu ajutorul Institutului Francez cartea „Eugenia” de Lionel Duroy – lectura de Eliza Pauna. Totodata, Goethe-Institut prezinta „Cei mai frumosi ani din viata lui Anton” de Norris von Schirach (in prezenta autorului), cu lectura de Bogdan Albulescu.

Muzeul National de Istorie a Romaniei va gazdui programul sustinut de Institutul Cultural Roman si ARCEN, care prezinta „Jurnal de microbist” de Moni Stanila – in lectura autoarei, dar si Institutul Polonez, cu ajutorul caruia se va lectura „In cautarea luminii” de Adam Zagajewski – lectura de Lari Giorgescu in Piata Odeon, cea aflata in fata Teatrului Odeon. 

Centrul Ceh prezinta „In fiecare miercuri, la noi” de Olga Stehlíková – performance de Sofia Zadar, iar Delegatia Wallonie-Bruxelles cartea „Teodora, fiica fluviilor” de Jean-Marc Turine, o lectura de Nicoleta Ghita si Mihaela Dragan.

Intregul program este disponibil aici.

Citește în continuare