Skip to content

Tudor Chirila, Mihai Bendeac, Maia Morgenstern, Stefan Banica, George Mihaita, Emilia Popescu deschid noua stagiune a Teatrului de Comedie.

Teatrul de Comedie anunta deschiderea Stagiunii 2021/2022, cu o luna mai devreme fata de programul obisnuit, incepand cu data de 6 august 2021.

Noua stagiune va debuta cu un program divers, care va include reprezentatii la sediu, la cele doua sali din Centrul Vechi, spectacole in aer liber, desfasurate la Teatrul de vara Herastrau, intrarea in repetitii a doua noi productii care ii au in prim plan pe actorii Tudor Chirila si Mihai Bendeac, reluarea proiectului COMEDIA TINE LA TINEri, proiectul care promoveaza si sustine regizori de teatru aflati la inceputul carierei (sub 35 de ani), oferindu-le ocazia de a monta proiecte independente pe scena unui teatru profesionist, o premiera oficiala programata in luna septembrie, dar si proiecte conexe realizate impreuna cu partenerii de traditie ai teatrului.

Pentru primele spectacole din noua stagiune sunt „Doi pe o banca” dupa Aleksandr Ghelman, regia Mihai Bendeac cu acesta si Ilona Brezoianu in rolurile principale, si „Bani din cer” de Ray Cooney, regia Horatiu Malaele, cu Mihai Bendeac, Delia Nartea, Liviu Pintileasa, programate in datele de 6, 8, 11 si 12 august, la Sala Radu Beligan, biletele sunt deja sold out. 

Pe 14 august, la Sala Studio se va relua cea mai recenta productie, „Forma lucrurilor”de Neil LaBute, regia Silviu Debu, cu actorii Anca Dumitra, Lucian Ionescu, Anghel Damian, Andreea Alexandrescu. 

Proiectul Comedia Estivala va debuta sambata, 7 august, si propune publicului larg, in premiera in aer liber, doua spectacole regizate de Horatiu Malaele: „La Pulce”, dupa „Puricele in ureche” de Georges Feydeau si „Fierarii” dupa Milos Nikolic. Cele doua producții reunesc actorii: Maia Morgenstern, Stefan Banica, George Mihaita, Emilia Popescu, Mircea Rusu, Bogdan Malaele, Valentin Teodosiu etc.

Spectacolul „La Pulce” in regia lui Horatiu Malaele are structura unei reprezentatii de Commedia dellʹ Arte, reusind sa provoace rasul sanatos dar si contrarierea spectatorului, ca rezultat al ambivalentei fiecarui personaj devenit, pe rand, cand farsor, cand pacalit. Prin decor, lumina si muzica, scena devine un spatiu special, cu o putere nemaipomenita de transpunere a publicului intr-o poveste de un comic savuros.

Despre „Fierarii”, autorul Miloš Nikolić spune ca „desi este o comedie provocata de o sinuoasa linie genealogica, spectacolul „Fierarii” ridica o serioasa si complexa problema, si anume aceea a consecintelor marilor evenimente istorice in vietile marunte ale oamenilor de rand. Pornind de aici, spectacolul trimite la o reala infratire europeana, care, oricat de intamplatoare ar fi la nivel genetic, sta la baza convietuirii spirituale intr-o Europa Unita”.

Luna septembrie va include premiera oficiala a spectacolului „Nepotul meu, Veniamin” de Ludmila Ulitkaia, regia Vlad Massaci, scenografia Iuliana Vilsan, precum și începerea repetitiilor pentru spectacolul „Placerile si chinurile adulterului” de Valentin Krasnogorov, regia Lorena Zabrautanu, cu Smaranda Caragea si Dan Radulescu, proiect castigator la COMEDIA TINE LA TINEri, editia 2019.

Biletele pentru toate spectacolele propuse de Teatrul de Comedie sunt disponibile aici.

Citește în continuare