Skip to content

Oamenii se fac dor – Madalina Paval si doinele romanesti

Madalina Paval va concerta alaturi de Orchestra de Barockeri, pe 28 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala de Opera a Conservatorului din Bucuresti, in cel mai nou proiect  „Oamenii se fac dor”. Intrarea este libera.

Oamenii se fac dor – piese din partituri de la Dimitrie Cantemir, Anton Pann, George Enescu sau Béla Bartók

Pe scena, solista si muzicienii cu care colaboreaza aduc sapte doine despre dor reinventate, care isi propun sa ne faca sa reevaluam raportul cu traditia, folclorul si ce mai inseamna ele in prezent pentru identitatea noastra atat de fragila – dor de Romania, dor de casa, dor de oamenii dragi sau dor de noi insine.

Inspirate din partituri vechi mostenite de la Dimitrie Cantemir, Anton Pann, George Enescu sau Béla Bartók, dar mai ales din experiente bucovinene traite in copilarie, Madalina Paval vine cu interpretari subtile si eclectice ale doinei. Spre deosebire de cele traditionale, care se transmit prin viu grai, doinele Madalinei, cu versurile scrise chiar de ea, implica orchestratii complexe, onirice, bizantine, baroce, cu accente de jazz si beat-uri actuale.

Proiectul poate fi un cadou pentru cei care tocmai descopera efectele minunate ale doinei, ce te fac sa te scufunzi in fotoliu si sa te lasi dus in calatoriile enigmatice ale emotiei.

Madalina Paval a facut saltul de la cantecele bunicilor la concerte cu Subcarpati

Paval s-a nascut in nordul Moldovei, intr-un sat de langa Faltceni, Baia. Bunicii au fost cei care au invatat-o sa cante doinele autentice, pentru ca amandoi aveau aptitudini muzicale – bunicul canta la fluier, bunica cu vocea.

Timp de un an a cantat alaturi de trupa Subcarpati, reinterpretand doinele in ritmuri rock, pentru ca apoi sa-si lanseze un proiect personal.

Citește în continuare