Skip to content

Compania de dans a coregrafului Ohad Naharin organizeaza din 5 mai cursuri online pentru amatori si profesionisti. Pentru doar 9 euro puteti participa la doua saptamani de cursuri cu miscari GaGa inovatoare si terapeutice

In aceste zile compania israeliana de dans condusa de Ohad Naharin organizeaza cursuri online cu metoda de dans inventata de el care poarta numele GaGa. De-a lungul anilor a fost demonstrat stiintific puterea transformatoare a dansului GaGa, iar cei care se vor inscrie la cursuri chiar daca sunt amatori vor putea participa din casa lor la lectii cu dansatori din intreaga lume.

Nu este necesara experienta anterioara de dans, toti sunt bineveniti.

Sunt prezentate zilnic cursuri de GaGa/people pentru toata lumea si de doua ori pe saptamana GaGa/dansatori pentru cei cu experienta in dans.

De asemenea, sunt prezentate de doua ori pe saptamana cursuri GaGa/metodika cu un format mai lung care permite o cercetare mai ampla si cursuri saptamanale GaGa/siting pentru cei carora le este dificil sa stea in picioare in timp ce fac exercitii fizice. 

Clasele periodice de GaGa + chat-uri ofera posibilitatea ca amatorii care sunt inscrisi la cursurile GaGa sa beneficieze de o conversatie intre profesor si un invitat special – sau ofera o oportunitate pentru comunitatea dansatorilor de a se conecta in sali de pauza.

Organizatorii precizeaza ca se poate inscrine oricine si nu este nevoie de o pregatire in dans sau rezistenta fizica, miscarile de dans fiind gandite si ca parte de terapie pentru cei cu probleme locomotorii. Pentru Clasele de GaGa/ dansatori este insa nevoie de o oarecare obisnuinta cu vocabularul de balet.

Naharin este creator al unor miscari de dans care sunt folosite inclusiv in tratarea unor probleme locomotorii sau mentale de catre pacienti cu nevoi speciale, dansul se numeste GaGa si e practicat atat de civili in workshopuri speciale, cat si de mari dansatori ai lumii.

Naharin, care inainte de a fi dansator si coregraf a fost soldat al trupelor de elita din Israel, si compania al carui coregraf principal este, Batsheva (a fost multi ani directorul ei, dar s-a retras ca sa –i dedice mai mult timp fiului lui care are 7 ani) au fost prezenti in Romania de mai multe ori la Festivalul International de Teatru de la Sibiu.

Ce ar trebui sa stiti inainte de a incepe: fiti gata sa va miscati in haine confortabile si asigurati-va ca aveti un spatiu fara obstacole in locul in care dansati. Puteti lucra descult, in sosete sau in adidasi.

Profesorul va va ghida in timpul orei cu miscarile si instructiunile sale verbale. Tineti ochii si urechile deschise si miscati-va tot timpul cu profesorul vi se recomanda sa tineti camera deschisa pentru ca profesorul sa va poata vedea si sa-si adapteze instructiunile in consecinta.

De asemenea vi se recomanda ca, daca aveti o accidentare sau considerati ca ceva este prea intens, sa aveti grija de dumneavoastra, reducand volumul miscarii si adaptand-o la corpul dumneavoastra.

Platforma este gandita sa imbine magia experientei live cu flexibilitatea orara la cerere. Daca programul nu va permite sa participate la cursuri in direct, puteti viziona o inregistrare in termen de 24 de ore de la terminarea cursui.

Daca doriti sa va inscrieti la cursuri o puteti face aici

Citește în continuare